Criza imigrantilor dezbina vechii aliati: Austria a infuriat Germania

Vineri, 22 Ianuarie 2016, ora 16:28
5024 citiri
Criza imigrantilor dezbina vechii aliati: Austria a infuriat Germania
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, a criticat, vineri, guvernul austriac pentru ca nu s-a coordonat cu cel de la Berlin in decizia de plafonare a numarului de migranti pe care-i va accepta in anii urmatori.

Guvernul austriac a anuntat, miercuri, ca a decis sa limiteze la cel mult 37.500 numarul cererilor de azil acceptate anul acesta, mai putin de jumatate fata de cele 90.000 de anul trecut, numar care in plus va scadea progresiv in anii urmatori, relateaza agentia EFE.

Refugiatii provoaca tensiuni intre Germania si Austria - Ultimatum pentru Merkel

"Am avut nevoie sa iau putin aer cand am aflat ca decizia nu a fost coordonata impreuna cu noi. Cancelarul (Angela Merkel) a depus eforturi in ultimele luni pentru a se coordona intens cu Austria", a spus Schauble intr-un interviu acordat publicatiei Der Spiegel.

Dar el a recunoscut ca posibilitatile statelor UE de a primi solicitanti de azil nu sunt nelimitate, recunoscand totodata ca reprosurile reciproce pe acest subiect nu-si au rostul. "Toti acceptam ideea ca Suedia a introdus controale la frontiere si este vorba despre una dintre tarile cele mai deschise fata de imigratie", a mentionat ministrul german de Finante.

Schauble a afirmat in continuare ca statele Uniunii Europene sunt de acord cu ideea ca presiunea migratorie trebuie redusa, dar divergentele apar atunci cand vine vorba despre caile de actiune, pentru ca este nevoie sa se investeasca miliarde in Turcia, Iordania si in alte tari din regiune.

De ce sunt urmatoarele 2 luni decisive in criza refugiatilor

Dupa ce a amintit ca timpul nu asteapta, el a avertizat ca, spre deosebire de ceea ce s-a intamplat cu criza zonei euro, acele state din UE care cred ca nu sunt afectate de criza refugiatilor comit o greseala.

In Germania, exista in prezent o dezbatere aprinsa pe tema limitarii numarului de migranti veniti din tarile arabe, africane si asiatice, numar care anul trecut a fost de aproape 1,1 milioane de persoane.

Austria si-a modificat Constitutia in favoarea refugiatilor

Cancelarul Merkel respinge ideea si considera ca aceasta criza poate fi rezolvata prin masuri europene, precum sprijinirea tarilor invecinate cu zonele de conflict, consolidarea controlului la granitele UE si impartirea migrantilor intre statele blocului comunitar prin cote obligatorii automate.

Dar Uniunea Crestin-Sociala (CSU), aliatul bavarez al Uniunii Crestin-Democrate (CDU) a cancelarului Merkel, insista asupra plafonarii numarului de migranti si i-a dat sefei guvernului un nou ultimatum, al treilea, sa ia o decizie in acest sens pana in luna martie.

Slovenia limiteaza intrarea migrantilor - sunt primiti doar cei care vor sa ajunga in Austria ori Germania

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ministru Germania migranti Austria, #Germania acuzatii Austria migranti, #Germania migranti Austria , #Austria