Semnal de alarma de la Viena: Europa sa deschida ochii! Este un bazar, nu se poate continua astfel

Sambata, 05 Septembrie 2015, ora 12:49
4612 citiri
Semnal de alarma de la Viena: Europa sa deschida ochii! Este un bazar, nu se poate continua astfel

Seful diplomatiei austriece, Sebastian Kurz, a facut apel sambata la Uniunea Europeana "sa deschida ochii", spunand ca transportul cu autobuzul a mii de imigranti de catre Ungaria pana la frontiera cu Austria arata ca "Europa este un bazar in acest moment".

"Desi, slava Domnului, aceasta problema a putut fi rezolvata intr-un mod umanitar ieri seara (n.red. - vineri), trebuie sa deschidem ochii pentru a vedea ca Europa este un bazar in acest moment", a declarat ministrul Sebastian Kurz la sosirea la o reuniune a ministrilor de Externe din UE la Luxemburg, relateaza AFP.

"Sper ca aceasta ii va trezi" pe liderii europeni, deoarece "nu se poate continua astfel", a adaugat el.

Austria se pregateste sa primeasca mii de imigranti blocati in Ungaria, care a decis vineri seara sa-i transporte cu circa 100 de autobuze spre punctele de frontiera austriece, pentru a pune capat unei situatii devenite de neconceput, in special in jurul garii Keleti din Budapesta.

O parte dintre acesti imigranti urmeaza a-si continua drumul spre Germania, care a anuntat ca nu ii va trimite pe refugiatii sirieni inapoi in tara in care au intrat in UE, asa cum prevede Acordul Dublin.

Kurz a avut o intrevedere la Luxemburg cu omologul sau din Macedonia, tara pe unde trec imigrantii care vin din Grecia si care incearca sa ajunga in nordul Europei. "El a spus ca in fiecare zi mii (de persoane) vin din Grecia in Macedonia pentru a continua spre Austria, Germania sau Suedia", a declarat ministrul austriac, vorbind despre "o crestere masiva" a numarului de imigranti care pornesc in acest "periplu".

"Cei care cred ca este suficient sa astepti pentru ca problema sa se rezolve se insala. Cei care cred ca iarna va regla problema pentru ca se va reduce numarul (de imigranti) au probabil dreptate in ceea ce priveste ruta mediteraneeana spre Italia, dar nu in ceea ce priveste ruta Balcanilor de Vest", a atras atentia Kurz.

Citeste si:
Florin Cîțu anunță că PNL nu renunță la ideea de guvern minoritar și acuză USR și PSD de „lipsă de concesie” VIDEO
Florin Cîțu anunță că PNL nu renunță la ideea de guvern minoritar și acuză USR și PSD de „lipsă de concesie” VIDEO
Președintele PNL Florin Cîțu a declarat joi, 28 octombrie, că partidul său nu și-a schimbat mandatul și că merge mai departe cu un guvern minoritar, alături de UDMR. Acesta a acuzat apoi...
Doi păpușari și o marionetă
Doi păpușari și o marionetă
Deși domnul Cîțu spune că toate opțiunile sunt pe masă, în realitate, singura opțiune, până în acest moment, pe care cel care a provocat criza prelungită în care România se zbate ar...
Sursa: AGERPRES