Biserica din Bulgaria nu mai vrea refugiati, de teama ca o sa dispara... statul

Sambata, 26 Septembrie 2015, ora 17:49
3572 citiri
Biserica din Bulgaria nu mai vrea refugiati, de teama ca o sa dispara... statul
Foto: patriarshia.bg

Biserica Ortodoxa Bulgara anunta ca-i va ajuta pe migrantii care au sosit in tara, dar indeamna autoritatile sa nu mai primeasca altii.

"Noi consideram ca Guvernul nostru ar trebui sa nu mai primeasca, cu niciun chip, alti refugiati in tara noastra.

In ceea ce-i priveste pe cei care se afla deja aici, este corect ca noi, ca crestini ortodocsi si ca societate, sa-i ingrijim asa cum putem si atat cat ne permit resursele noastre insuficiente, dar nu si pe altii", a anuntat vineri Sinodul (cel mai inalt organism executiv) al Bisericii intr-un comunicat citat de Novinite.

Aceasta problema este necesar "sa fie solutionata de catre cei care au creat-o; nu este drept ca poporul ortodox bulgar sa plateasca pretul disparitiei noastre ca stat", subliniaza Sinodul.

Criza imigrantilor ajunge si in Bulgaria: 125 de arestari

"Ar trebui sa nu existe nicio indoiala fata de faptul ca Biserica Ortodoxa resimte compasiune si indeamna la solidaritate fata de toti acesti oameni, care se afla deja printre noi si care au nevoie in mod real de ingrijire si sprijin material, dupa puterile noastre.

Bulgaria trimite blindate la frontiera de teama imigrantilor

Biserica exploreaza intotdeauna motivele nefericirii si indeamna la indepartarea lor. Lupta impotriva consecintelor, daca motivele nu sunt indepartate, este dinainte condamnata", apreciaza acesta.

Biserica din Bulgaria sustine ca nu ia decizii pripite

Respingand acuzatii cu privire la o reactie "intarziata" fata de criza migratiei, Sinodul invoca faptul ca "in experienta milenara a Bisericii Ortodoxe nu se iau in vedere decizii pripite in situatii de tranzitie".

In afara de problemele nevoilor materiale ale migrantilor si solidaritatii cu oamenii care vin in tara, afluxul "ridica intrebari despre stabilitatea si existenta statului bulgar, in principiu", apreciaza conducerea Bisericii.

Bulgaria si-a inchis granitele pentru imigrantii ilegali (Video)

Afluxul de migranti ridica "de asemenea intrebarea in ce fel de context spiritual, in ce fel de mediu spiritual va trai poporul bulgar ortodox, daca acest aflux continua pana intr-acolo incat sa modifice echilibrul etnic actual pe teritoriul patriei noastre Bulgaria, pe care Dumnezeu a harazit-o poporului nostru ortodox sa o locuiasca", adauga aceasta.

Sinodul indemana totodata Guvernul de la Sofia sa ceara urgent un "sfarsit al razboaielor" in Orientul Mijloc si Africa de Nord, in dialog cu "toate organizatiile internationale" si sa ridice problema "tolerantei interreligioase" in tari ca Egipt, Siria si Irak.

"Noi consideram ca Guvernul bulgar ar trebui sa-si concentreze resursele de politica externa asupra opririi razboaielor si nu numai asupra solidaritatii, cu consecintele continuarii ei la nesfarsit", apreciaza conducerea bisericii.

Sinodul, prezidat de catre patriarhul Neofit I, este organismul care guverneaza Biserica Ortodoxa Bulgara, intr-o tara cu o populatie majoritar ortodoxa.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Biserica Bulgaria refugiati , #Bulgaria