Bulgaria, acuzata de abuzuri fata de imigranti: Batuti de politisti si atacati de caini

Vineri, 13 Noiembrie 2015, ora 11:32
2405 citiri
Bulgaria, acuzata de abuzuri fata de imigranti: Batuti de politisti si atacati de caini
Foto: Ziare.com/Anca Magurean

Autoritatile bulgare au fost acuzate de brutalitate fata de imigranti intr-un nou raport sponsorizat de organizatia umanitara britanica Oxfam.

In raport, ce are la baza marturii ale imigrantilor care au trecut din Bulgaria in Serbia, sunt citate numeroase cazuri de batai aplicate de politisti si de extorcare, relateaza vineri BBC.

Bulgaria si-a inchis granitele pentru imigrantii ilegali (Video)

Imigrant afgan impuscat mortal cand incerca sa intre in Bulgaria (Video)

Multi imigranti aleg sa calatoreasca pe asa-numita ruta a Balcanilor, temandu-se sa traverseze Marea Egee, din Turcia spre insulele grecesti. Guvernul bulgar nu a raspuns deocamdata acestor acuzatii.

Sute de mii de imigranti, multi din Siria, Africa si Afganistan, au calatorit din Turcia spre Balcani in ultimele luni, incercand sa ajunga in Germania, Suedia si alte state din UE.

Bulgaria: Un imigrant sirian a fost injunghiat mortal in centrul Sofiei

Realizat de Centrul pentru Drepturile Omului din Belgrad si sponsorizat de Oxfam, raportul subliniaza pericolele care ii asteapta pe imigranti atat in apropiere de granita turco-bulgara, cat si ulterior, cand incearca sa treaca in Serbia.

Cazuri de presupusa extorcare de catre politia bulgara, violenta fizica impotriva imigrantilor si atacuri in care au fost folositi caini de politie sunt descrise in detaliu in raport, afirma corespondentul BBC pentru Europa Centrala, Nick Thorpe.

Masuri drastice in Bulgaria, de teama imigrantilor: Militari la granita cu Macedonia

Raportul se bazeaza pe interviuri realizate cu peste 100 de refugiati care au sosit din Bulgaria in orasul de frontiera sarb Dimitrovgrad, pe o perioada de trei zile, in luna octombrie.

"Avand in vedere abuzurile raportate, Uniunea Europeana trebuie sa intervina si sa ia masuri concrete pentru a proteja drepturile fundamentale ale omului in interiorul granitelor sale", a declarat Stefano Baldini, director Oxfam pentru Europa de Sud-Est. "Aceste marturii alcatuiesc o imagine consistenta a presupuselor incidente din Bulgaria", a spus el, citat de Press Association din Marea Britanie.

Bulgaria trimite blindate la frontiera de teama imigrantilor

Luna trecuta un imigrant afgan a fost impuscat mortal de un granicer bulgar, dupa ce intrase in aceasta tara prin Turcia. Oficiali bulgari au declarat ca granicerii au tras foc de avertisment pentru a impiedica patrunderea imigrantilor in Bulgaria, iar un glont a ricosat si l-a ucis pe afgan.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#invazie imigranti Bulgaria, #criza imigranti Blugaria, #imigranti batuti Bulgaria , #Bulgaria