Bulgaria trimite blindate la frontiera de teama imigrantilor

Marti, 25 August 2015, ora 14:39
3102 citiri
Bulgaria trimite blindate la frontiera de teama imigrantilor

Bulgaria a trimis blindate la patru puncte de frontiera cu Macedonia in sprijinul politiei de frontiera, pentru a preintampina afluxul de imigranti, a anuntat marti Ministerul bulgar al Apararii.

"In aceasta etapa vom consolida preventiv paza frontierei asigurata de politia de frontiera", a declarat Nikolai Karavainov, un responsabil pentru operatiuni in Ministerul Apararii de la Sofia.

25 de soldati si vehicule blindate au fost trimise la punctele de frontiera dintre Bulgaria si Macedonia, dar "numarul lor ar putea creste in cazul in care situatia se inrautateste", a spus el.

Cea mai mare criza a imigrantilor din ultimii 50 de ani: Ce au stabilit Merkel si Hollande

Bulgaria este deocamdata scutita de afluxul de imigranti care sosesc din Grecia in Macedonia.

"Noi estimam ca riscul (unui astfel de aflux) este relativ limitat, deoarece Bulgaria respecta procedurile de inregistrare, ceea ce nu este cazul in Grecia, Macedonia si Serbia", a declarat marti ministrul de Interne, Rumiana Bachvarova.

Exercitii militare la granita

De asemenea, Bulgaria va desfasura o serie de exercitii militare pentru a sprijini politia de frontiera din apropierea granitei cu Macedonia.

"Situatia din state vecine precum Macedonia, Grecia si Serbia este destul de complicata si trebuie sa reactionam preventiv", a declarat pentru Reuters sefa de cabinet a ministrului Apararii, Valeria Kardashevska.

Ministerul de Interne a precizat ca elicopterele politiei de frontiera desfasoara zboruri deasupra granitei dintre Bulgaria si Macedonia si deasupra sectiunilor de frontiera cu Grecia.

"Nu ne facem griji ca vom fi criticati ca exercitiile au loc in apropierea frontierei, deoarece scopul este unul preventiv, iar sarcina trupelor noastre este sa sprijine politia de frontiera daca va fi nevoie", a adaugat Kardashevska.

Bulgaria a gazduit de la inceputul anului 15.000 de imigranti ilegali, inclusiv sirieni veniti din Turcia. Imigrantii retinuti in Bulgaria sunt plasati in mai multe tabere de refugiati inainte de a ajunge la un statut care sa le permita, in cel mai bun caz, sa calatoreasca in UE fara a se instala aici.

"Bulgaria isi pazeste bine frontierele sale", in timp ce imigrantii trec prea usor prin insulele grecesti pentru a se indrepta spre Europa de Vest via Macedonia si Serbia, a subliniat ministrul bulgar de Externe, Daniel Mitov.

Bulgaria a construit la frontiera sa cu Turcia un gard de 30 de km pe care intentioneaza sa-l extinda si mentine circa 1.000 de graniceri pentru a impiedica intrarea imigrantilor ilegali.

Citeste si:
Un profesor de științe politice chestionează doctoratul generalului Ciucă: ”A văzut cineva teza savantului care abia știe să citească de pe o hârtie?”
Un profesor de științe politice chestionează doctoratul generalului Ciucă: ”A văzut cineva teza savantului care abia știe să citească de pe o hârtie?”
Fostul ambasador și consilier prezidențial Cătălin Avramescu, profesor universitar de Științe Politice, a postat pe Facebook mai multe întrebări legate de teza de doctorat a generalului...
Cîțu, despre revenirea USR în Guvern: „Nimeni nu a propus asta în conducerea PNL; Nu voi susține intrarea PSD în Executiv”
Cîțu, despre revenirea USR în Guvern: „Nimeni nu a propus asta în conducerea PNL; Nu voi susține intrarea PSD în Executiv”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat luni, 25 octombrie, că USR și PSD ar trebui să susțină guvernul minoritar condus de Nicolae Ciucă dacă vor să arate că își doresc să...
Sursa: AGERPRES