Criza imigrantilor: Croatia, aproape de inchiderea completa a granitei cu Serbia - presedintele, apel la armata (Video)

Vineri, 18 Septembrie 2015, ora 09:07
3005 citiri
Criza imigrantilor: Croatia, aproape de inchiderea completa a granitei cu Serbia - presedintele, apel la armata (Video)
Foto: Ziare.com

Croatia a inchis joi "pana la noi ordine" sapte din cele opt puncte de trece a frontierei cu Serbia dupa patrunderea masiva a migrantilor din Orientul Mijlociu aflati pe teritoriul tarii vecine, a informat Ministerul de Interne de la Zagreb.

"Traficul este interzis la punctele de trecere a frontierei Tovarnik, Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Batina si Erdut", a declarat ministerul intr-un comunicat, potrivit AFP. Peste 11.000 de migranti au trecut in ultimele doua zile granita croata venind din Serbia, a precizat documentul amintit.

Croatia, noua tinta a invaziei imigrantilor: Mii de oameni au sosit intr-o singura zi

Presedintele a cerut armatei sa fie pregatita pentru a proteja granitele tarii

Presedintele Croatiei, Kolinda Grabar-Kitarovic, a cerut joi armatei sa fie pregatita sa protejeze granitele tarii de migratia ilegala, in caz de nevoie, relateaza agentiile Hina si Reuters.

"Presedintele s-a intalnit cu seful Statului Major al armatei, generalul Drago Lovric, si i-a cerut ridicarea nivelului de alerta si ca fortele armate sa fie pregatite, in caz de nevoie, pentru a proteja granitele nationale de migratia ilegala", a declarat o sursa apropiata sefei statului croat.

Cehia ar putea primi 15.000 de imigranti, Croatia nu mai poate primi deloc

Ca urmare a escaladarii crizei refugiatilor, Kolinda Grabar-Kitarovic si-a scurtat vizita sa in peninsula Istria, din vestul Croatiei, si a convocat pentru vineri Consiliul de Securitate Interna. Ea si-a exprimat joi nemultumirea fata de evolutiile de la frontiera de est a tarii, unde un numar mare de refugiati sosesc din Orientul Mijlociu.

"Trebuie sa analizez toate informatiile si, repet, sunt nemultumita fata de ceea ce s-a intamplat pana acum. Ma tem ca situatia scapa de sub control intr-o anumita masura, intrucat nu este bine atunci cand oamenii iti trec granita ilegal", a subliniat presedintele croat.

Croatia se teme de consecintele valului de imigranti: Ce a anuntat presedintele

Anterior, ministrul de Interne croat Ranko Ostojic a anuntat ca tara sa nu mai poate primi imigranti, pe fondul cresterii masive a numarului acestora care, in incercarea de a ajunge in vestul Europei, intra pe teritoriul croat dupa ce Ungaria si-a inchis granita cu Serbia.

Premierul croat Zoran Milanovic avertizase deja, joi dimineata, ca tara sa are capacitati limitate de primire si de inregistrare a migrantilor care tranziteaza teritoriul croat dupa ce Ungaria si-a inchis frontierele.

Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
#Croatia inchidere granita Serbia, #Croatia puncte frontiera Serbia, #criza imigranti Croatia, #Croatia imigranti, #Croatia refugiati , #Croatia