Refugiatii blocheaza vamile in Balcani: Avertisment de la MAE pentru Croatia

Miercuri, 30 Septembrie 2015, ora 10:43
2165 citiri
Refugiatii blocheaza vamile in Balcani: Avertisment de la MAE pentru Croatia
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul roman al Afacerilor Externe informeaza cetatenii care se afla, tranziteaza sau calatoresc pe teritoriul Croateii ca autoritatile locale mentin masurile de inchidere, pe o perioada nedeterminata, a punctelor de control trecere frontiera cu Serbia de la Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2 si Batin.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii normale pe la principalul punct de control trecere frontiera Croatia-Serbia de la Bajakovo-Batrovci, situat pe autostrada Zagreb-Belgrad, potrivit unui comunicat MAE remis miercuri redactiei Ziare.com.

Circulatia feroviara este in continuare suspendata pe directiile Croatia-Slovenia, Croatia-Ungaria si Croatia-Serbia.

Refugiatii infierbanta din nou Balcanii: Serbia ia o masura radicala impotriva Croatiei (Video)

Avand in vedere evolutiile situatiei din teren, se recomanda cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca in Croatia sa consulte paginile de Internet ale Automobil Clubului Croat, Companiei Nationale Croate de Cai Ferate, Autoritatii Portuare Croate si Agentiei Croate de Aviatie Civila, pentru informatii actualizate.

La presiunile UE, Croatia face un pas inapoi in disputa cu Serbia pe refugiati

Belgradul a oprit de la 16 septembrie trimiterea migrantilor spre Ungaria, o tara ce si-a inchis cu un gard de sarma ghimpata cei 175 de km de frontiera cu Serbia. De atunci, Croatia a devenit noua cale de acces spre Europa de Vest.

Saptamana trecuta, Croatia a inchis sapte din cele opt puncte de trecere a frontierei cu Serbia, in incercarea de a reduce fluxul de migranti, dar a redeschis punctul de frontiera din apropiere de la Sid-Tovarnik pentru a permite trecerea masinilor, in timp ce camioanele trebuiau sa faca un ocol prin Bosnia pentru a intra in Croatia sau pentru a iesi.

Ca urmare a masurii Zagrebului, Belgradul a interzis, la randul sau, intrarea pe teritoriul Serbiei a autovehiculelor de transport marfa si produselor croate.

Ulterior, Croatia a acceptat, sub presiunile exercitate de catre UE, sa anuleze blocada pe care a instituit-o la frontiera cu Serbia.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#MAE avertisment Croatia, #MAE avertisment Serbia , #Croatia