Avertisment de la Bruxelles: Europa trebuie sa rezolve criza imigratiei in zece zile, altfel...

Autor: Ana Ilie
Vineri, 26 Februarie 2016, ora 10:18
5038 citiri
Avertisment de la Bruxelles: Europa trebuie sa rezolve criza imigratiei in zece zile, altfel...
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Europa trebuie sa se grabeasca sa aduca sub control criza imigrantilor, altfel intregul sistem se va prabusi, a avertizat un inalt oficial european, pe fondul dezbaterilor privind masurile nationale luate pentru a reduce numarul sosirilor.

"In urmatoarele 10 zile avem nevoie de rezultate tangibile si clare la sol, altfel... exista riscul ca intregul sistem sa se prabuseasca", a avertizat comisarul european pentru Imigratie, Dimitris Avramopoulos, dupa discutii la Bruxelles pe tema crizei, scrie DPA.

Avertismentul comisarului european vine inaintea unui summit special pe imigratie programat la 7 martie, intre UE si Turcia. Aceasta tara este ultima oprire inainte de Europa pentru multi imigranti. Blocul european solicita de la Turcia masuri de reducere a fluxului de imigranti.

Ungaria sfideaza din nou Bruxelles-ul. Referendum pe tema cotelor obligatorii de refugiati

"Lucrurile se misca in directia potrivita", a declarat, mai optimist, ministrul olandez al Imigratiei, Klaas Dijkhoff. Cu toate acestea, a aratat oficialul, mai trebuie facute multe lucruri inainte ca schimbarea de anotimp sa imbunatateasca conditiile de navigare pe marea Egee, intre Turcia si Grecia.

"Nu putem sa ne relaxam si sa asteptam sa vina primavara si sa primim asigurari ca ce s-a facut deja este suficient pentru a impiedica un influx de imigranti la primavara", a spus Dijkhoff.

Daca nu se iau masurile necesare pana la 7 martie, situatia va necesita "alte masuri europene comune coordonate", a avertizat si ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere.

Europa se lupta sa faca fata unui val de imigranti care fug, in majoritate, de razboiul din Siria. Doar anul trecut pe continentul european au ajuns peste un milion de oameni, din care mare parte au traversat Egeea si au patruns prin Grecia.

Refugiatii invadeaza Germania: 3,6 milioane pana in 2020

UE a luat masuri de securizare a granitelor Greciei, de imbunatatire a cooperarii cu Turcia si de redistribuire a azilantilor care au ajuns deja in Europa. Insa implementarea acestor masuri e lenta si tarile aflate pe ruta de migratie catre nordul Europei au decis deja unilateral sa-si inchida granitele.

Aceasta initiativa a dus la un blocaj al imigrantilor in Grecia si avertismente privind o criza umanitara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#UE criza imigranti, #UE masuri criza imigranti , #Europa