Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Care este planul UE si al liderilor din Balcani pentru criza migratiei

Luni, 26 Octombrie 2015, ora 07:19
3263 citiri
Care este planul UE si al liderilor din Balcani pentru criza migratiei
Foto: Arhiva Ziare.com

Reuniunea Uniunii Europene si a liderilor din Balcani de la Bruxelles a convenit asupra unui plan in 17 puncte pentru a coopera in gestionarea fluxurilor de migranti prin Peninsula Balcanica, a anuntat Comisia Europeana luni dimineata.

Agentia Reuters prezinta principalele puncte a ceea ce a fost convenit:

- Cresterea capacitatii de primire cu 30.000 de locuri pana la sfarsitul anului in Grecia. Agentia de refugiati a ONU va oferi subventii pentru chirie si programe implicand familii gazda pentru cel putin 20.000 de persoane suplimentare.

Criza refugiatilor: Inca un summit. La ce bun?

Criza imigrantilor: 100 de mii de locuri de primire a refugiatilor in tarile de pe ruta din Balcani

- Obtinerea de capacitati suplimentare de 50.000 de locuri, pentru a se ajunge la un total de 100.000 de-a lungul rutei din Balcanii de Vest si Grecia.

- Desfasurarea a 400 de ofiteri de politie intr-o saptamana in Slovenia.

- Intensificarea eforturilor pentru trimiterea inapoi a migrantilor care nu au nevoie de protectie internationala si intensificarea cooperarii asupra repatrierii cu Afganistanul, Bangladesh, Irak si Pakistan.

Criza refugiatilor: Bulgaria, Romania si Serbia, gata sa-si inchida frontierele, daca Germania face la fel

- Intensificarea operatiunii comune pe mare Poseidon in Grecia, in special prezenta agentiei de frontiera a UE Frontex in Marea Egee, si consolidarea semnificativa a sprijinului Frontex pentru Grecia in inregistrare si activitati de amprentare.

- Abtinerea de a facilita circulatia migrantilor spre granita altei tari. Nu este acceptabil sa fie redirectionati refugiatii spre alta tara.

- Stabilirea de puncte de contact pentru a permite schimburi zilnice de informatii cu privire la circulatia migrantilor.

Criza refugiatilor: Germania inaspreste conditiile pentru azil. Ce se schimba

- Schimb de informatii cu privire la marimea si fluxurile de refugiati. Frontex precum si EASO, Biroul European de Sprijin pentru Azil, vor asigura acest schimb de informatii.

- Contactarea institutiilor financiare, Banca Europeana de Investitii, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare pentru a asigura finantare pentru cazarea refugiatilor.

- Intensificarea cooperarii intre politii si in actiuni judiciare impotriva traficantilor de migranti, angajarea Europol si Interpol in operatiuni pe ruta din Balcanii de Vest.

Refugiati in Slovenia - Au dat foc la paturi, au distrus corturile: Lasati-ne sa plecam!

- Intarirea sprijinului pentru agentia de frontiera a blocului Frontex la granita dintre Bulgaria si Turcia. Stabilirea unei noi operatiuni Frontex la frontierele terestre externe dintre Grecia si Macedonia si Grecia si Albania pentru a se concentra asupra controalelor la iesire si inregistrarea refugiatilor care nu au fost inregistrati in Grecia.

- Actiune comuna cu Frontex pentru a detecta trecerea ilegala a frontierei si sprijin de inregistrare si amprentare in Croatia.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#criza imigrantilor, #plan UE criza imigranti, #invazie imigranti Europa , #Europa