Criza imigrantilor: Comisia Europeana propune o lista de "state sigure de origine"

Miercuri, 09 Septembrie 2015, ora 11:07
3367 citiri
Criza imigrantilor: Comisia Europeana propune o lista de "state sigure de origine"
Foto: live feed Comisia Europeana

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anuntat miercuri, in plenul Parlamentului European, ca relocarea imigrantilor nu este singura solutie pentru criza refugiatilor, iar CE a propus o lista comuna de "state sigure de origine".

"Sigur, relocarea nu este unica solutie. De aceea, Comisia propune astazi o lista comuna de state sigure de origine pentru a accelera procedura de azil.

Ce va face Europa cu imigrantii: Fond de 1,8 miliarde de euro si lista de tari sigure in Balcani

Statele din Balcani sau orice alta tara care poate indeplini criteriile de aderare la UE va fi considerata stat sigur. Asta nu inseamna ca anulam principiul de refugiu si de azil, dar lista va permite statelor membre sa se concentreze pe refugiatii din Siria de exemplu, care au nevoie urgenta de ajutor", a declarat Junker.

160.000 de imigranti vor fi redistribuiti in tarile UE. Juncker: "Nu e prea multa uniune in UE"

Junker a laudat eforturile Turciei, Iordaniei si Libanului. "Aceste state, mult mai sarace decat noi, fac eforturi pe care trebuie sa le recunoastem ca atare".

De asemenea, oficialul european a facut un apel la solidaritate si la umanitate si le-a cerut statelor UE sa voteze planul de distribuire a celor 160.000 de solicitanti de azil intre tarile membre.

Criza refugiatilor, in cifre: Cine sunt imigrantii care vin pe mare in Europa

"De data aceasta, toate statele trebuie sa traga in aceeasi directie. Fara poezii, fara discursuri. Vorbim despre fiinte umane, iar aceeasi situatie s-ar putea sa fie in Ucraina maine. Nu avem voie sa facem selectie pe criterii religioase sau de etnie (...) Propunem un mecanism permanent de relocare pentru a raspunde mai rapid pe viitor unor astfel de crize. O politica comuna trebuie sa includa si politici comune de integrare in statele unde refugiatii primesc azil", a mai spus oficialul european.

Europa va fi lovita de un alt val de imigranti: Refugiatii care nu fug din calea razboiului

Cele 28 de state membre UE se confrunta cu cel mai mare aflux de refugiati si imigranti de la cel de-Al Doilea Razboi Mondial incoace, iar cateva dintre ele poarta mare parte a acestei poveri.

Avertismentul sefului Consiliului European in criza imigrantilor: "Exodul" va dura ani de zile

Comisia a incercat sa redistribuie persoanele care se califica pentru protectie internationala, astfel incat sa fie preluate de catre toate statele membre, in spiritul solidaritatii - care este una dintre valorile fundamentale ale Uniunii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Juncker refugiati state sigure, #lista state sigure imigranti, #criza refugiati UE , #Europa