Criza imigrantilor David Cameron nu vrea sa accepte mai multi refugiati

Miercuri, 02 Septembrie 2015, ora 23:03
3369 citiri
Criza imigrantilor David Cameron nu vrea sa accepte mai multi refugiati

Premierul britanic David Cameron a respins miercuri solicitarile ca Marea Britanie sa accepte mai multi refugiati dintre miile care vin in Europa dinspre nordul Africii si Orientul Mijlociu, transmite DPA.

"Am preluat un numar de solicitanti de azil adevarati din taberele de refugiati sirieni. Dar credem ca cel mai important lucru este sa incercam sa aducem pace si stabilitate in acea parte a lumii. Nu cred ca raspunsul este doar simpla preluare a cat mai multor refugiati", a declarat Cameron pentru postul de televiziune britanic ITV.

Remarcile sefului guvernului britanic survin dupa ce Yvette Cooper, candidata la sefia Partidului Laburist (de opozitie), a cerut ca Marea Britanie sa preia cu cel putin 10.000 mai multi refugiati veniti din Siria sau din alte zone de conflict ale lumii.

Bogdan Aurescu, despre criza imigrantilor: Impartirea de cote de migranti nu e singura solutie

"Sute de mii de refugiati fug de noul totalitarism si Europa trebuie sa ajute - exact asa cum am facut in timpul generatiilor trecute. Marea Britanie trebuie sa isi asume partea sa de responsabilitate", a spus Cooper, intr-un discurs rostit marti la Centrul pentru Reforma European, think-tank cu sediul la Londra.

In ultimele saptamani Europa este nevoita sa faca fata unui aflux masiv de refugiati. O mare parte dintre acestia folosesc "ruta balcanica", ajungand cu ambarcatiuni in Grecia, de unde trec in Macedonia, apoi in Serbia si de acolo in Ungaria, stat membru al UE si al spatiului Schengen. Destinatia finala este Germania sau tari din nordul Europei.

Criza imigrantilor: Tensiuni intre tarile UE - cearta pe impartirea refugiatilor

Potrivit Inaltului Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR), in fiecare zi intra pe teritoriul Serbiei circa 3.000 noi refugiati, majoritatea proveniti din Siria, Irak sau Afganistan.

Agentia ONU estimeaza ca acest flux se va mentine la un nivel comparabil si in perioada urmatoare, fiind posibil chiar sa se amplifice. Daca in luna mai intrau zilnic in Serbia circa 200 de imigranti ilegali, in luna iunie s-a ajuns la 1.000, cu o luna in urma la 2.000 pe zi, pentru ca in prezent media sa fie de circa 3.000.

Criza imigrantilor Catastraofa evitata: Aproape 3.000 de oameni, salvati miercuri in Mediterana

UNHCR ajuta refugiatii oferind autoritatilor sarbe alimente, apa, medicamente si materiale sanitare si de igiena, precum si calculatoare, mobila si alte echipamente pentru amenajarea centrelor de primire a imigrantilor.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....