Criza imigrantilor: Marea Britanie isi deschide portile pentru mii de refugiati

Vineri, 04 Septembrie 2015, ora 13:24
5190 citiri
Criza imigrantilor: Marea Britanie isi deschide portile pentru mii de refugiati

Marea Britanie urmeaza sa primeasca alte mii de refugiati, in contextul crizei tot mai mari a imigrantilor din Orientul Mijlociu care au navalit cu sutele de mii in Europa.

Premierul David Cameron este cel care va anunta primirea altor mii de refugiati sirieni care sa se stabileasca apoi in Regatul Unit, informeaza BBC.

Presa britanica dezvaluie planul UE: Romania, cota de 7.000 de imigranti. Marea Britanie nu primeste niciunul (Infografic)

Acestia urmeaza sa ajunga in Marea Britanie din taberele ONU de la granita cu Siria si nu dintre cei care se afla deja in Europa. Anterior, Cameron spusese insa ca aceptarea si mai multor refugiati nu este raspunsul simplu la inrautatirea crizei umanitare.

Apelurile catre Marea Britanie pentru a primi mai multi refugiati s-au intensificat, dupa aparitia imaginii cu corpul unui baietel sirian de trei ani, Alan Kurdi, care s-a inecat si a fost gasit pe o plaja din Turcia.

Drama imigrantilor: O fotografie care sa reduca lumea la tacere

Joi, prim-ministrul britanic a declarat ca, in calitate de tata, s-a simtit "profund miscat" de acea imagine. Intaiul ministru al Scotiei, Nicola Sturgeon, i-a scris lui Cameron si i-a cerut sa permita ca Marea Britanie sa accepte si mai multi refugiati.

De asemenea, fostul ministru laburist de Interne, David Blunkett, a spus ca Regatul Unit ar trebui sa accepte 25.000 de imigranti in urmatoarele sase luni. In plus, o petitie prin care se cere Marii Britanii sa accepte si mai multi refugiati a fost semnata de peste 300.000 de persoane, cu mult peste limita necesara pentru introducerea sa la dezbatere in Parlament.

Doua abordari in criza migrantilor: Germania vs. Marea Britanie

Pledoarie pentru compasiune in criza imigrantilor din Europa

Criza imigrantilor David Cameron nu vrea sa accepte mai multi refugiati

Aproape 5.000 de sirieni au primit azil in ultimii patru ani, in Marea Britanie, iar tara a acceptat 216 refugiati sirieni, intr-un program de relocare a celor mai vulnerabili, inceput in luna ianuarie 2014. Este de asteptat ca acest program de relocare sa fie extins astfel incat mii de alti refugiati sa fie adusi direct in Regatul Unit, din tabere din Siria si din tarile vecine.

In perioada iulie 2014 - iunie 2015, 25.771 de persoane au cerut azil in Marea Britanie, insa doar in cazul a 41 la suta dintre acestia li s-a permis intrarea si ramanerea in Regatul Unit. cei mai multi dintre solicitanti erau din Eritrea, Pakistan si Siria, iar peste 2.000 de aplicatii au venit din partea copiilor neinsotiti.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...