Cum poate fi combatuta saracia refugiatilor

Joi, 17 Decembrie 2015, ora 09:20
1587 citiri
Cum poate fi combatuta saracia refugiatilor
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Banca Mondiala a sugerat miercuri - intr-un raport consacrat situatiei din Orientul Mijlociu - sa se incurajeze integrarea economica a refugiatilor in zonele in care traiesc pentru a lupta astfel impotriva saraciei lor.

"Cei circa 1,7 milion de sirieni inregistrati in Iordania si Liban traiesc in conditii precare in pofida generozitatii guvernelor acestor tari primitoare", indica Banca Mondiala in raportul intitulat "Bunastarea refugiatilor sirieni: invataturile Libanului si Iordaniei", potrivit AFP.

"Aproape noua refugiati sirieni din zece care traiesc in Iordania sunt fie saraci, fie pe punctul de a deveni astfel in viitorul apropiat", adauga Banca Mondiala.

De ce nu vor refugiatii in Romania: Centrul pentru azilanti din Bucuresti, evacuat din cauza plosnitelor

"Aproape jumatate dintre refugiati sunt copii si majoritatea sunt femei". Ei locuiesc mai mult in adaposturi improvizate decat in tabere pentru refugiati propriu zise.

Raportul sugereaza extinderea "asistentei pentru includerea economica, care ar trebui astfel sa devina o parte importanta a cresterii si a strategiei dezvoltarii pentru zonele de primire a refugiatilor".

"Trebuie sa se incerce transformarea crizei intr-o oportunitate a dezvoltarii", a comentat in cursul unei teleconferinte Shanta Devarajan, economist sef al Bancii Mondiale pentru zona Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

Jihadistii profita de valul de refugiati: Sute au fost prinsi cu steaguri ale Statului Islamic si poze cu decapitari

"Banca Mondiala lucreaza cu guvernele Regatului Unit si Iordaniei pentru a institui la fata locului zone speciale cu intreprinderi in Iordania, unde refugiatii sirieni si iordanienii ar putea lucra impreuna", a afirmat aceasta.

La sfarsitul anului 2014, lumea inregistra aproape 59,5 milioane de persoane deplasate cu forta, dintre care 19,5 milioane erau refugiati, 38,2 milioane - persoane deplasate in interiorul frontierelor propriei tari si 1,6 milion - solicitanti de azil, a amintit Banca Mondiala, citand cifre ale Inaltului Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Banca Mondiala refugiati, #Banca Mondiala saracie refugiati , #Europa