Dezvaluirile unui jihadist: Mii de extremisti "sub acoperire", trimisi in Europa printre refugiati

Luni, 07 Septembrie 2015, ora 17:23
21849 citiri
Dezvaluirile unui jihadist: Mii de extremisti "sub acoperire", trimisi in Europa printre refugiati
Foto: Captura YouTube

Un jihadist, membru al Statului Islamic, a dezvaluit ca gruparea din care face parte a trimis cu succes mii de jihadisti "acoperiti" in Europa. Potrivit acestuia, ar fi vorba despre mai bine de 4.000 de persoane in tarile occidentale, ascunse printre refugiati.

"Asteptati doar", a declarat jihadistul "sub acoperire", un barbat in varsta de 30 de ani, cu o barba ingrijita, conform Express. Acesta a facut declaratiile pentru BuzzFeed, cu conditia ca numele sau sa ramana necunoscut.

Este prima confirmare a unei temeri pe care multi si-au exprimat-o in ultima vreme. Potrivit jihadistului, peste 4.000 de luptatori ai Statului Islamic se afla deja pe teritoriul UE.

Basescu, despre primirea refugiatilor: Noi ne mai injuram cu ungurii, astia isi pun bombe unii la altii

Acesta a mai spus ca aceste "infiltrari" ale Statului Islamic sunt parte dintr-un plan de anvergura, ce presupune inclusiv atacuri in tarile occidentale, o razbunare pentru loviturile aeriene intreprinse de coalitia condusa de SUA.

"Daca cineva ma ataca", a spus el, "atunci cu siguranta il voi ataca si eu".

Statul Islamic profita astfel de generozitatea tarilor dezvoltate, aratata refugiatilor, a mai declarat acesta.

Principalele intrebari din spatele crizei imigrantilor

Jihadisti asemeni lui se amesteca printre imigranti, calatorind astfel in Europa. Peste 1,5 milioane de refugiati au intrat numai in Turcia, disperati sa scape de varsarile de sange din Siria, aminteste publicatia britanica.

Din porturi turcesti ca Izmir si Mersin, mii de refugiati se indreapta catre Italia, prin Mediterana. Apoi, multi iau drumul unor tari "primitoare", ca Suedia si Germania, unde cer azil.

Criza imigrantilor: Austria si Germania accepta sa ii primeasca

"Trec drept refugiati", a explicat acesta.

Doi dintre traficantii de refugiati din Turcia sustin ca afirmatiile facute de jihadist sunt adevarate. Unul dintre acestia a declarat ca a ajutat pana acum peste 10 luptatori ai Statului Islamic sa se infiltreze in Europa.

Potrivit extremistului, fost membru al fortelor de securitate din Siria, Statul Islamic are ambitii marete.

"Este visul nostru sa cream un califat nu doar in Siria, ci in intreaga lume", a spus acesta. "Si il vom avea curand, cu voia lui Allah", a mai afirmat extremistul.

Acesta a mai spus ca "are voie" sa spuna anumite lucruri, dar pe altele nu.

Declaratiile vin la putina vreme dupa ce un purtator de cuvant al Statului Islamic a cerut musulmanilor din Occident sa puna la cale atentate. Acesta a indemnat musulmanii din Vest sa verse sange in tarile occidentale in care se afla, daca au ocazia. Si musulmanii din Europa au fost rugati sa procedeze la fel.

"In fata lui Allah, vom fi dusmanii oricarui musulman care poate varsa sangele unui cruciat si se abtine sa faca asta cu o bomba, glonte, cutit, masina, piatra sau macar o lovitura", a mai declarat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#teroristi imigranti, #luptatori stat islamic refugiati, #teroristi stat islamic infiltrati Europa, #jihadisti Europa , #Europa