Fenomen de amploare pe Internet: Mii de europeni vor sa ia acasa refugiati, gratuit

Duminica, 27 Septembrie 2015, ora 15:06
5264 citiri
Fenomen de amploare pe Internet: Mii de europeni vor sa ia acasa refugiati, gratuit
Foto: Facebook/Refugee Hero

Mii de voluntari si-au exprimat, pe Internet, dorinta de a le oferi adapost gratuit refugiatilor, in conditiile in care un milion de oameni ar urma sa solicite azil politic in acest an in Europa, iar intre guvernanti exista divergente privind gestionarea crizei imigrantilor.

Oameni din Franta, Olanda si alte tari europene le propun celor ce fug din calea razboaielor gazduire gratuita, prin intermediul unor platforme online inspirate de Airbnb, site pentru cazari particulare, noteaza Business Insider.

Totusi, aceste iniative private sunt criticate pentru ca ar putea ingreuna eforturile autoritatilor privind directionarea fluxului de refugiati sau pentru ca nu pot fi sustinute pe termen lung.

"Este vrednic de lauda din punct de vedere simbolic, insa nu este un model incurajat de stat", a declarat un reprezentant al Ministerului de Interne din Franta.

Cu toate acestea, refugiatii, care s-au bazat in calatoriile lor din Siria, Irak sau Africa, pe telefoanele lor mobile, vor gasi numeroase oferte online.

Pe un site din Irlanda, peste 1.000 de oameni "au promis un pat" pentru refugiati in doar trei ore. Servicii similare, care pun in contact oamenii care pot oferi cazare cu refugiatii, exista si in Germania, in Franta si in Olanda.

In Franta, zeci de refugiati si-au gasit deja case in acest mod in imprejurimile Parisului.

In orasul olandez Apeldoorn peste 24.000 de oameni s-au oferit voluntari pentru a ajuta refugiatii, iar 6.000 dintre ei le pot asigura si adapost.

Un plan al Comisiei Europene privind distribuirea a 120.000 de solicitanti de azil inte cele 28 de tari membre ale Uniunii Europene a fost aprobat saptamana aceasta. Numarul total al celor care au nevoie de adapost si de asistenta se ridica la 160.000.

Parlamentul European a aprobat planul lui Juncker privind impartirea refugiatilor

Potrivit datelor Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, un milion de oameni vor solicita azil politic in Europa in acest an si 450.000 dintre ei vor intruni conditiile de eligibilitate.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#voluntari locuinte imigranti, #gazduire refugiati, #criza imigranti Europa , #Europa