Iohannis, la summitul extraordinar pe tema refugiatilor: Care e cea mai urgenta problema a UE

Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 18:35
2887 citiri
Iohannis, la summitul extraordinar pe tema refugiatilor: Care e cea mai urgenta problema a UE

Problema "cea mai urgenta" pe care trebuie sa o rezolve Uniunea Europeana este "sa recastige controlul frontierelor exterioare", a declarat miercuri presedintele Consiliului European, Donald Tusk, inaintea summitului extraordinar al Uniunii Europene, care va incepe in cursul serii la Bruxelles, la care participa si presedintele Klaus Iohannis.

"Chestiunea cea mai urgenta pe care trebuie sa ne-o punem in aceasta seara este cum sa recastigam controlul frontierelor noastre exterioare, altfel nu are sens sa vorbim despre o politica comuna in materie de migratie", a subliniat Tusk, transmit AFP si DPA.

La plecarea la Bruxelles, Iohannis spune deodata ca Romania poate "gestiona" numarul de refugiati impus de UE

Conflictele care dau nastere valului de refugiati, mai ales din Siria, "nu vor inceta in curand", a mai spus presedintele Consiliului European, avertizand ca "aceasta inseamna ca vorbim de milioane de refugiati potentiali, nu de mii".

"Partenerii nostri au nevoie de ajutor", a continuat Donald Tusk, referindu-se la statele vecine Siriei, precum Turcia, Liban si Iordania, confruntate cu afluxuri masive de refugiati. El a precizat ca va propune la summit "masuri pe termen scurt", incluzand ajutoare pentru Turcia si pentru agentiile umanitare care actioneaza in taberele de refugiati.

"Astazi, trebuie sa pregatim un plan concret", a subliniat Tusk, reafirmandu-si apelul catre statele membre sa inceteze criticile reciproce.

Exclusiv Dramele si chipurile refugiatilor - Fotoreportaj din mijlocul imigrantilor

Citeste si:
PSD și PNL pregătesc ghilotina pentru miniștrii USR. Când e programat votul pentru guvernul Cioloș - surse
PSD și PNL pregătesc ghilotina pentru miniștrii USR. Când e programat votul pentru guvernul Cioloș - surse
Conducerea Parlamentului se reunește la ora 18.00 pentru a stabili calendarul audierilor și votul final pentru guvernul Cioloș. Potrivit unor surse politice, PSD și PNL vor propune ca marți...
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
La secțiile de terapie intensivă sunt aproape 50 de copii infectați cu Covid-19, care se zbat între viață și moarte. Nu toți pot fi salvați. Săptămâna trecută au murit deja unii,...
Sursa: AGERPRES
Comentarii
tieues
rank 5
De cand e Obama presedintele USA s-a stricat linistea UE