O tara europeana ii plateste pe imigranti sa se intoarca acasa

Luni, 07 Decembrie 2015, ora 20:03
4847 citiri
O tara europeana ii plateste pe imigranti sa se intoarca acasa
Foto: Ziare.com

Refugiatii care vor sa obtina azil in Norvegia vor primi din partea guvernului de la Oslo o suma importanta de bani pentru a se intoarce in tarile de origine, in timp ce criza imigrantilor continua.

Pe langa bani, fiecare persoana care paraseste tara in mod voluntar beneficiaza de plata avionului, scrie The Independent.

Un oficial guvernamental din domeniul imigratiei sustine ca multi dintre cei care sosesc din Siria, Irak, Orientul Mijlociu si Africa se asteapta sa primeasca rapid protectie din partea statului si nu pot astepta lunile sau chiar anii necesari pentru ca acest proces sa aiba loc.

"Au crezut ca vor avea ocazia de munci sau de a primi educatie - si chiar de a-si aduce familiile in Norvegia", a declarat oficialul guvernamental.

Pana acum, aproape 1.000 de persoane au aplicat pentru acest ajutor financiar si pentru a parasi Norvegia. In luna octombrie au fost 150 de astfel de aplicatii, iar in noiembrie au fost 230.

Un cuplu cu doi copii poate primi pana la 80.000 de coroane, adica 8.500 de euro, la care se adauga plata pentru zborul de intoarcere acasa.

In luna octombrie s-au inregistrat peste 8.500 de cereri de azil.

#Norvegia plata imigranti, #Norvegia bani refugiati , #Europa