ONU: Cati imigranti vor sosi zilnic de acum inainte in Europa

Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 21:15
5048 citiri
ONU: Cati imigranti vor sosi zilnic de acum inainte in Europa

ONU apreciaza ca, de acum inainte, zilnic vor sosi in Europa circa 8.000 de refugiati din Siria.

Declaratia a fost facuta pentru Reuters de coordonatul unui centru regional ONU pentru refugiati, Amin Awad.

In prezent, doar in Grecia ajung zilnic mai bine de 5.000 de refugiati, informeaza BBC.

Daca vremea va continua sa fie buna si granitele deschise, refugiatii vor veni si iarna, a anuntat Organizatia Internationala pentru Migratie (IOM).

Anul acesta au intrat in Europa circa jumatate de milion de imigranti, cei mai multi din Siria si alte zone de conflict din Estul Mijlociu.

Cei mai multi dintre refugiati incearca sa ajunga in Germania. Tara se asteapta ca anul acesta circa 800.000 de persoane sa ceara azil.

Uniunea Europeana (UE) a facut un "prim pas" prin acordul cu privire la repartizarea a 120.000 de refugiati, insa este inca "foarte departe" de o solutie globala care vizeaza un sistem durabil de cote, a estimat joi cancelarul federal german Angela Merkel.

Merkel nu e deloc optimista: Europa e foarte departe de o solutie pentru repartizarea imigrantilor

Presedintele francez Francois Hollande a declarat miercuri, referindu-se la pozitia Ungariei in criza refugiatilor, ca acele state care nu respecta valorile si principiile Uniunii Europene trebuie sa isi puna problema daca mai raman in blocul comunitar.

Tarile care nu au acceptat cotele de imigranti, atacate dur: Sa se gandeasca daca mai raman in UE

In numele valorilor si principiilor europene, invocandu-se in special "solidaritatea" europeana, la Consiliul JAI desfasurat marti au fost impuse cotele obligatorii de refugiati statelor UE, desi patru tari est-europene (Romania, Ungaria, Cehia si Slovacia) s-au opus unei asemenea abordari.

Cehia si Slovacia au anuntat ca vor contesta la Curtea Europeana de Justitie decizia Consiliului JAI privind cotele obligatorii de refugiati, guvernul slovac precizand de asemenea ca nu va aplica aceasta decizie.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...