Parlamentul European a aprobat planul lui Juncker privind impartirea refugiatilor

Joi, 10 Septembrie 2015, ora 15:37
2673 citiri
Parlamentul European a aprobat planul lui Juncker privind impartirea refugiatilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Parlamentul European a aprobat planul presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, de redistribuire a refugiatilor proveniti majoritar din Siria in tarile membre ale blocului european.

Europarlamentarii au votat in favoarea propunerilor lui Juncker de relocare a 160.000 de azilanti din Grecia, Ungaria si Italia, si pentru un mecanism permanent de cote obligatorii pentru statele membre, scrie RTE.

Potrivit unui comunicat al Biroul de Informare al Parlamentului European in Romania, remis redactiei Ziare.com, PE mai cere modificarea schemei Dublin, vize umanitare si o strategie globala pentru actuala criza. Deputatii doresc "un sistem de alocare corect si obligatoriu", care sa tina seama de prospectele de integrare si de cazurile si nevoile specifice ale azilantilor. Parlamentul isi afirma intentia de a lucra pe propuneri legislative "asigurandu-se astfel ca statele membre nu vor intarzia schema permanenta de relocare".

160.000 de imigranti vor fi redistribuiti in tarile UE. Juncker: "Nu e prea multa uniune in UE" (Video)

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a vorbit miercuri in plenul Parlamentului European despre criza imigrantilor, subliniind ca aceasta ar trebui sa fie prioritatea Uniunii Europene.

Avertismentul sefului Consiliului European in criza imigrantilor: "Exodul" va dura ani de zile

Juncker a mentionat ca 160.000 de imigranti vor fi relocati in tarile UE si a facut un apel catre statele membre sa voteze, pe 14 septembrie, cotele de imigranti propuse de oficialii europene. Romania ar trebui sa gazduiasca peste 6000 de refugiati, conform acestei propuneri.

Criza imigrantilor: Comisia Europeana propune o lista de "state sigure de origine"

Cele 28 de state membre UE se confrunta cu cel mai mare aflux de refugiati si imigranti de la cel de-Al Doilea Razboi Mondial incoace.

A.I.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#PE plan refugiati, #plan refugiati Romania Comisia Europeana , #Europa