Schauble: Cele 28 de state ale UE trebuie "sa actioneze impreuna" in criza migrantilor

Luni, 07 Septembrie 2015, ora 08:51
1492 citiri
Schauble: Cele 28 de state ale UE trebuie "sa actioneze impreuna" in criza migrantilor
Foto: Twitter/Wolfgang Schauble

Ministrul german al finantelor, Wolfgang Schauble, a invitat duminica cele 28 de state ale UE "sa actioneze impreuna" in fata crizei refugiatilor pentru a pastra pacea si valorile in Europa.

Ministrul german, care s-a exprimat in limba franceza, a vorbit in "Biserica Pacii" din Liebfrauenberg, langa Froeschwiller, o mica comunitate la nord de Strasbourg (in estul Frantei), lacas al reconcilierii franco-germane care adaposteste o manastire franciscana.

Refugiatii provoaca haos in Ungaria: Mars pe jos pana in Austria, evadari din tabere si proteste

Schauble a estimat ca Europa trebuie "sa dovedeasca" daca doreste "sa pastreze pacea si libertatea" si modelul sau de societate. El a facut un inventar al provocarilor europene evocand intre altele criza refugiatilor, datoria tarilor din zona euro, incalzirea climatica si epidemiile, invitand statele din UE "sa actioneze impreuna".

"Numai daca Europa reuseste sa gaseasca raspunsuri corecte si sa rezolve problemele, daca ea probeaza asta la situatia de acum ne vom putea pastra modul nostru de viata", a spus Schauble.

Potrivit ministrului german, chiar daca Franta si Germania "actioneaza concertat", cele doua tari nu vor putea sa rezolve singure problemele.

Semnal de alarma de la Viena: Europa sa deschida ochii! Este un bazar, nu se poate continua astfel

"Faptul ca doua tari sa fie la comenzi nu este conforma cu ideea europeana: Europa se compune din 28 de tari egale in drepturi. In cadrul sau, niciuna nu poate si nici nu trebuie sa-si faca propriul joc", a afirmat Schauble, care lua parte la un cult protestant organizat in cadrul centenarului comemorarii mortilor din Primul Razboi Mondial.

Biserica Pacii este un lacas simbolic ridicat in anii 1950, in memoria soldatilor cazuti in batalia franco-prusaca de la Reichshoffen, in 6 august 1870. Aceasta batalie, din care armata prusaca a iesit victorioasa, s-a soldat cu circa 10.000 de morti din ambele tabere.

In Timpul Razboiului Rece, Liebfrauenberg a servit drept loc de primire pentru pastorii est-germani carora le era interzis sa se duca in Germania de Vest (RFG). El gazduieste in prezent cu regularitate reuniuni si seminarii franco-germane.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Wolfgang Schauble imigranti, #Wolfgang Schauble Europa imigranti , #Europa
Comentarii