Sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania: Daca vrem ca cineva sa plateasca pensiile, acel cineva este foarte probabil un imigrant

Duminica, 28 August 2016, ora 09:17
25442 citiri
Sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania: Daca vrem ca cineva sa plateasca pensiile, acel cineva este foarte probabil un imigrant

Sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Angela Cristea, sustine ca este nevoie de imigranti in Europa, explicand ca, potrivit studiilor, cei care intra acum in campul muncii nu vor avea pensii daca nu se schimba ceva in politica demografica si sustinand ca "daca vrem ca cineva sa le plateasca pensiile, acel cineva este foarte probabil un imigrant."

Angela Cristea a declarat, sambata, la Alba Iulia, intr-o dezbatere publica pe tema migratiei, ca pariul pentru Europa in momentul de fata este cand si cum va iesi din zona de criza si va intra in zona de oportunitate.

"Cred ca intregul pariu pentru Europa in momentul de fata este cand si cum va iesi din zona de criza si va intra in zona de oportunitate. Pentru ca este clar ca pe termen mediu si lung, este in interesul Uniunii Europene sa gestioneze cat mai bine valul acesta de imigratie si sa transforme, si la asta lucram acum, cu un pachet legislativ care deja este in dezbaterea institutiilor europene, sa transforme imigratia ilegala in imigratie legala, pentru ca avem nevoie de emigranti in Europa", a spus Cristea.

Ea a explicat ca, potrivit studiilor, Europa nu are nevoie de toti migrantii, insa are nevoie de "un sistem foarte clar, transparent, obiectiv si corect, care sa desparta apele".

"Dupa studiile pe care le avem noi, nu avem nevoie de toti migrantii, dar avem nevoie de un sistem foarte clar, transparent, obiectiv si corect, care sa desparta apele. Ce este imigrant, ce este refugiat, ce nivel de studiu are, ce ar putea sa faca odata ce s-ar integra pe piata europeana. O sa dau ca argument doua aspecte. Cei care intra acum in Uniunea Europeana in campul muncii si care isi aduc deci contributia la dezvoltare economica a Uniunii Europene, daca nu se schimba nimic in politica de emigratie sau in politica demografica din UE, nu vor avea pensii. Este foarte simplu. Deci daca vrem ca cineva sa le plateasca pensiile, acel cineva este foarte probabil un imigrant", a mai spus Angela Cristea.

Sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania a continua exemplificand ca acum acum doi ani aveam 25 de milioane de someri in Uniunea Europeana si, in acelasi timp, aveam 2 milioane de locuri de munca vacante pe care niciunul din cei 25 de milioane de someri nu le dorea.

"Acele 2 milioane de locuri de munca pot fi ocupate de imigranti. Pe de alta parte, toate studiile noastre arata ca rolul lor este extraordinar de important, inclusiv in crearea de locuri de munca, pentru ca temerea celor multi care sunt impotriva imigratiei, impotriva mobilitatii interne, impotriva romanului sau polonezului care se duce si ii ia locul de munca englezului de exemplu, temerea lor este exact asta, ca vor fi si mai multi someri cand vin imigrantii. Ori s-a dovedit ca multi imigranti, multora le este mai usor sa se integreze ca antreprenor, pentru ca vin cu niste cunostinte din cultura lor si le aplica acolo, decat sa se incadreze ca angajat al altcuiva, deci ajung sa creeze locuri de munca", a mai spus Angela Cristea.

Seful Reprezentantei CE in Romania Angela Cristea a participat, sambata seara, la Alba Iulia, la o conferinta cu tema "Migratia: criza sau oportunitate", dezbatere organizata in cadrul Festivalului "Dilema Veche". La discutii au participat si ambasadorul SUA Hans Klemm, ambasadorul Romaniei in SUA George Maior si ambasadorul Slovaciei Jan Gabor.

Citeste si:
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi este o măsură care va funcţiona trei luni, luată astfel încât să nu afecteze bugetul, în condiţiile în care în România nu mai...