Criza imigrantilor: "Atac organizat" la Eurotunel - trenurile, suspendate dimineata

Sambata, 03 Octombrie 2015, ora 12:26
5128 citiri
Criza imigrantilor: "Atac organizat" la Eurotunel - trenurile, suspendate dimineata
Foto: Ziare.com/Anca Magurean

Serviciile Eurotunel au fost suspendate, sambata dimineata, din cauza unui grup masiv si "organizat" de imigranti, care a luat cu asalt terminalul francez.

Conform The Telegraph, e vorba de un grup de cel putin 200 de imigranti. Un purtator de cuvant al Eurotunel a spus ca "E clar vorba despre un atac organizat daca vorbim de un asemenea numar".

"Au venit impreuna, bine organizati, au trecut de bariere si toti stiau cu siguranta incotro merg", a mai declarat acesta.

Trenurile au fost suspendate sambata dimineata, pana la ora locala 10.00, din motive de siguranta, mai ales ca oamenii au urcat chiar pe sine. Nu au existat pasageri blocati in trenuri in urma incidentului.

Criza imigrantilor: Mecanicii trenurilor care traverseaza Eurotunelul, socati de numarul mare de refugiati morti

Purtatorul de cuvant Eurotunel a mai spus ca masurile de siguranta sunt zilnic intarite, asa ca e din ce in ce mai greu pentru imigranti sa patrunda in grupuri mici. "Pare ca e un atac atent coordonat si organizat, posibil pentru a atrage atentia asupra situatiei lor sau o ultima incercare de a trece pana se pun noile bariere", a mai spus acesta.

Sambata dimineata, pasagerii au fost anuntati ca-si pot folosi biletele pentru a calatori cu feribotul, in perioada cat trenurile erau suspendate.

Un imigrant a murit dupa ce a fost lovit de un tren in tunelul de sub Canalul Manecii

Miercuri, un imigrant a murit dupa ce a fost gasit inconstient pe sinele trenului. E al 13-lea imigrant care moare incercand sa ajunga in Marea Britanie, incepand cu luna iunie.

#Eurotunel inchis, #trenuri Canalul Manecii suspendate sambata, #trenuri Eurotunel suspendate, #circulatie tren Canalul Manecii intrerupta , #Franta
Comentarii