Criza imigrantilor: Hollande avertizeaza impotriva pericolelor care ameninta Spatiul Schengen

Joi, 17 Septembrie 2015, ora 22:43
3972 citiri
Criza imigrantilor: Hollande avertizeaza impotriva pericolelor care ameninta Spatiul Schengen
Foto: Twitter/Francois Hollande

Presedintele francez, Francois Hollande, a avertizat joi impotriva "pericolelor" care ar ameninta Spatiul Schengen daca nu se ajunge la un acord in Europa privind primirea refugiatilor din Orientul Mijlociu.

"Da, daca nu exista mecanismul unor centre de inregistrare pentru a distinge refugiatii de migrantii economici si a asigura repartizarea beneficiarilor de drept de azil", a afirmat presedintele francez, referindu-se la un posibil pericol pentru Spatiul Schengen - zona de libera circulatie intre 26 de tari din Europa.

Criza imigrantilor: Hollande anunta ca Franta primeste mai multi refugiati

"Schengen ar fi in pericol daca nu ar mai exista control la granitele externe" ale UE, a subliniat sefului statului francez. In acest caz, "statele vor restabili intr-o maniera sau alta frontiere nationale", a apreciat el.

In opinia lui "ar fi atunci obligatoriu sa se restabileasca puncte vamale, de control, in mijloacele de transport, si aceasta ar fi finalul Schengen in sensul unui spatiu controlat care ar asigura libertatea de circulatie".

Cea mai mare criza a imigrantilor din ultimii 50 de ani: Ce au stabilit Merkel si Hollande

"Daca unele tari nu doresc sa aplice (mecanismele de repartizare a refugiatilor), ne confruntam cu o problema: cum sa li se impuna? ", a remarcat presedintele francez.

"Retragerea subventiilor sau a ajutoarelor sau impunerea de sanctiuni tarilor care nu doresc sa aplice mecanismul ar insemna ca aceste tari vor plati pentru ca nu primesc refugiati", a apreciat el.

"Si inca mai constrangator, riscul ar fi de a reduce Spatiul Schengen la cateva tari. Ar insemna ca Europa ar putea fi in pericol", a mentionat presedintele francez.

La solicitarea Germaniei, un summit extraordinar al UE privind refugiatii va fi organizat la 23 septembrie la Bruxelles in contextul crizei migratorii, la o zi de la un consiliu extraordinar al ministrilor de interne pe acelasi subiect.

Spatiul Schengen este in prezent format din 26 de tari, dintre care 22 membre ale UE (Bulgaria, Romania, Cipru, Croatia, Irlanda si Marea Britanie nu fac parte din Schengen) si patru state care nu sunt membre al blocului comunitar european (Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia).

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#Hollande pericole schengen, #Hollande pericol refugiati Schengen , #Franta
Comentarii
Poza ucenic
ucenic
rank 2
Alea "patru state" de la urma articolului, credeti voi c-o duc rau?!