Franta: Criza refugiatilor pune in discutie ratiunea de a fi a Europei

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 14:25
2405 citiri
Franta: Criza refugiatilor pune in discutie ratiunea de a fi a Europei
Foto: Facebook / Laurent Fabius

Criza refugiatilor pune in discutie "functionarea si ratiunea de a fi a Europei", a avertizat seful diplomatiei franceze, Laurent Fabius, intr-un interviu publicat marti de mai multe ziare europene, in ajunul summit-ului extraordinar al Uniunii Europene pe tema refugiatilor, la Bruxelles.

"Europa a cunoscut si alte crize. Dar de data aceasta, este pusa in discutie, intr-un fel, ratiunea ei de a fi si chiar functionarea ei", a declarat Fabius pentru cotidienele Le Figaro (Franta), La Tribune de Geneve (Elvetia), El Pais (Spania), La Repubblica (Italia) si Le Soir (Belgia), relateaza AFP.

Oprea, la Consiliul JAI de marti, cu acelasi mandat: Romania poate primi 1.785 de imigranti

Ministrii de Interne europeni se vor reuni marti, la Bruxelles, pentru a incerca sa ajunga la un compromis cu privire la distribuirea a 120.000 de refugiati, inaintea summit-ului european de miercuri al sefilor de stat si de guvern.

Cati dintre romani cred ca tara noastra ar trebui sa primeasca refugiati - sondaj INSCOP

"Este o iluzie sa credem ca fiecare se va descurca restabilind frontierele nationale. Dar trebuie sa avem onestitatea sa spunem ca, dincolo de solidaritatea necesara fata de refugiati, nu putem lasa usile larg deschise pentru toti migrantii economici", a subliniat ministrul francez de Externe, avertizand ca, in caz contrar, Europa se va confrunta cu consecinte grave pe toate planurile.

Problema refugiatilor nu va fi solutionata "prin intermediul egoismelor nationale", a adaugat Laurent Fabius, avansand ca solutii instalarea unor "centre de primire si de identificare a refugiatilor (asa-numitele "hotspots") in primele tari in care intra acestia", organizarea "unui sistem de distribuire echitabila" a migrantilor, precum si ajutor pentru "tarile din afara Uniunii Europene care se afla in prima linie (Turcia, Iordania, Liban) ".

"Daca nu actionam rapid, riscurile unei explozii sunt reale si considerabile, iar consecintele vor fi de toate felurile", a avertizat seful diplomatiei franceze.

Citește și:
Șoșoacă folosește retorica Rusiei după ce Ucraina a anunțat sancțiuni împotriva sa: „Mă amenință cu moartea. Stat abuziv și fascist”
Șoșoacă folosește retorica Rusiei după ce Ucraina a anunțat sancțiuni împotriva sa: „Mă amenință cu moartea. Stat abuziv și fascist”
Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a reacționat aberant după ce Ucraina a anunțat sancțiuni la adresa sa ca urmare a proiectelui de lege depuse de senatoare pentru anexarea unor...
Șoșoacă, sancționată de guvernul Ucrainei: Un „politician marginal” care folosește „revanșismul rusesc”
Șoșoacă, sancționată de guvernul Ucrainei: Un „politician marginal” care folosește „revanșismul rusesc”
Declarațiile făcute de senatoarea Diana Șoșoacă, privind anexarea unor teritorii din Ucraina care au aparținut în trecut României, nu au rămas neobservate în presa de la Kiev. FOCUS,...
#Laurent Fabius criza refugiati Europa, #Franta criza imigranti , #Franta