Imigrantii de la Calais incearca sa faca bani de pe urma picturii murale a lui Banksy

Autor: Ana Ilie
Joi, 17 Decembrie 2015, ora 22:52
4529 citiri
Imigrantii de la Calais incearca sa faca bani de pe urma picturii murale a lui Banksy
Foto: Banksy.uk.com

Refugiatii din Calais, Franta, incaseaza cate 20 de euro de la cei care doresc sa vada pictura murala a artistului Banksy din interiorul taberei de imigranti.

In mod ironic, pictura murala il infatiseaza pe antreprenorul IT Steve Jobs, fiu al unui refugiat sirian, purtand o varianta timpurie a calculatorului Apple si un sac, scrie Express.

Fotografia zilei: Steve Jobs, imigrantul sirian desenat de Banksy

Tatal fondatorului companiei Apple, Abdulfattah "John" Jandali, a emigrat in SUA din orasul sirian Homs. Banksy a desenat portretul lui Steve Jobs in interiorul taberei improvizate pentru a semnaliza ca imigratia nu este un fenomen negativ si ca efectele sale pot fi valoroase pentru intreaga lume.

"Obisnuim sa credem ca migratia seaca de resurse o tara, dar Steve Jobs a fost fiul unui imigrant sirian. Apple este una dintre cele mai profitabile companii din lume, plateste peste 7 miliarde de dolari taxe anual si exista pentru ca ei i-au permis sa intre in tara unui tanar din Homs", a transmis artistul, pe pagina sa de Internet.

In incercarea lor de a ajunge la pictura murala, cativa reporteri au intampinat rezistenta imigrantilor care pazesc opera de arta si care au solicitat 20 de euro pentru a-i lasa sa o vada. In urma negocierilor, jurnalistii au dat sapte euro.

Consiliul municipal din Calais a promis sa conserve opera lui Banksy prin instalarea unor panouri de plastic transparent in fata sa, in asa fel incat sa fie ferita de intemperii si vandalism.

Banksy si-a dezmembrat parcul tematic Dismaland din Somerset si a trimis cheresteaua si celelalte materiale de constructie la Calais pentru a se face din ele adaposturi pentru refugiati. La Calais se afla aproximativ 6000 de refugiati care traiesc in conditii improprii, asteptand momentul propice sa se strecoare in Marea Britanie.

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#Calais taxa pictura murala Banksy, #Calais pictura murala Banksy , #Franta