Incaierare intre imigranti cu impuscaturi si 13 victime, in oraselul francez Calais

Joi, 01 Februarie 2018, ora 22:20
4627 citiri
Incaierare intre imigranti cu impuscaturi si 13 victime, in oraselul francez Calais
Foto: Arhiva Ziare.com

Cel putin 13 migranti au fost raniti, dintre care patru - impuscati - se afla intre viata si moarte, in urma mai multor incaierari intre migranti afgani si africani care au izbucnit joi in orasul francez Calais.

"Viata a patru raniti prin impuscare este in pericol", a declarat pentu AFP Parchetul din Boulogne-sur-Mer, precizand ca alti sase migranti au fost raniti in urma unor "lovituri ca bare de fier" intr-o noua incaierare joi seara.

Alti trei migranti au fost raniti intr-o prima incaierare la inceputul dupa-amiezii.

Un prim bilant al acestei incaierari, in care au fost implicati aproximativ 100 de migranti, anunta patru raniti.

Ministrul de Interne, Gerard Collomb, se duce la Calais.

"In urma gravelor incidente care au avut loc astazi (joi), ma duc inca din aceasta seara la Calais, in vederea unei informari asupra situatiei cu prefectul, primarul orasului si actori locali", a anuntat pe Twitter ministrul francez.

El urma sa se intalneasca, de asemenea, cu forte de ordine si salvatori.

Aceste violente au loc in contextul in care o operatiune impotriva ocuparii ilegale a unor locuinte a fost efectuata de politie joi dimineata.

Ultima incaierare intre migranti care s-a soldat cu raniti prin impuscare a avut loc la 25 noiembrie 2017, cand doua grupuri de afgani au deschis focul unul asupra celuilalt, intr-o posibila reglare de conturi intre calauze. Cinci dintre ei au fost raniti atunci.

La 18 ianuarie, un migrant a fost de asemenea ranit grav cu o arma alba, intr-o incaierare pe o portiune a autostrazii A16, la nivelul Offrethun (Pas-de-Calais).

Aproximativ 800 de migranti traiesc in prezent la Calais, potrivit ultimelor date furnizate de asociatii, intre 550 si 600 potrivit prefecturii.

Citeste si Franta ia masuri pentru reducerea imigratiei economice: Este imposibil sa primim in mod demn 185.000 de persoane pe an

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#impuscaturi imigranti Calais , #Franta