La Paris se deschid primele centre pentru refugiati: unul pentru barbati si altul pentru femei si copii

Marti, 06 Septembrie 2016, ora 19:45
2881 citiri
La Paris se deschid primele centre pentru refugiati: unul pentru barbati si altul pentru femei si copii
Foto: Arhiva/Ziare.com/Anca Magurean

La Paris se vor deschide primele doua tabere de refugiati. Una va gazdui barbati, iar cealalta femei si copii.

Acestea vor fi deschise la mijlocul lunii octombrie, a declarat primarul orasului, Anne Hidalgo, informeaza The Independent.

In aceste centre, refugiatii vor putea fi gazduiti intre cinci si zece zile, timp in care vor primi ingrijiri medicale si consiliere psihologica.

Edilul anuntase inca din luna mai ca Parisul se va conforma cerintelor ONU, oferind gazduire migrantilor in interiorul orasului.

Tabara pentru barbati va fi construita pe locul unei vechi gari, in nordul Parisului, iar cealalta va fi deschisa in sud-estul orasului, in Ivry-sur-Seine, "inainte de sfarsitul anului".

Recent, ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a declarat ca se doreste inchiderea "cat mai curand posibil" a taberei de refugiati de la Calais. A spus, insa, ca aceasta va fi inchisa in mai multe etape. Insa locuitorii din Calais, care au orgnizat zilele trecute proteste de amploare, doresc sa stie data finala la care tabara va fi desfiintata.

Prezenta taberei de refugiati intr-un oras care reprezinta poarta de intrare in Franta pentru numerosi britanici veniti in vacanta a "stricat" afacerile patronilor de baruri si restaurante, in special. Acestia cer compensatii de la stat pentru pierderile suferite, arata The Local.

In tabara de la Calais se afla mai ales sudanezi, afgani, somalezi si sirieni. Autoritatile franceze au demolat deja o parte dintre adaposturi, incercand sa convinga refugiatii sa se mute in alte tabere, permanente, de pe coasta nordica.

Te-ar putea interesa sa citesti si Refugiatii: O moarte rapida in Siria vs o moarte lenta in Europa.

#tabere refugiati Paris, #Paris refugiati, #Paris imigranti centre, #desfiintare tabara refugiati Calais , #Franta