Parisul va avea o tabara de refugiati chiar in oras

Marti, 31 Mai 2016, ora 20:05
2157 citiri
Parisul va avea o tabara de refugiati chiar in oras
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul Parisului a anuntat ca va deschide o tabara de refugiati chiar in nordul orasului. Este vorba despre primul astfel de centru aprobat de primarie in capitala franceza, iar autoritatile estimeaza ca va fi gata in aproximativ o luna.

Intr-o conferinta de presa sustinuta marti dupa-amiaza, primarul Parisului Anne Hidalgo a declarat ca tabara "se va conforma reglementarilor ONU", relateaza The Telegraph.

Tabara va servi pe post de "camin de zi" pentru refugiati, insa va oferi si cazare "celor care nu au nimic".

"Astazi, Europa nu raspunde cum ar trebui crizei umanitare a acestor refugiati. Nici propria noastra tara. Parisul nu va asista pasiv, fara sa faca nimic, in timp ce Mediterana devine un cimitir pentru refugiati", a punctat Hidalgo.

In Paris exista deja cateva centre de primire pentru sute de refugiati, insa acestea sunt improvizate si desfiintate frecvent de catre autoritati, care ii trimit pe refugiati in centre de detentie, scriu jurnalistii britanici.

Tabara de refugiati de la Paris va fi deschisa in contextul in care un sat din Elvetia a preferat sa plateasca o amenda uriasa decat sa primeasca 10 refugiati.

#tabara refugiati Paris , #Franta