Politisti belgieni arestati in Franta pentru trafic de migranti

Joi, 22 Septembrie 2016, ora 11:00
2808 citiri
Politisti belgieni arestati in Franta pentru trafic de migranti
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Doi politisti belgieni au fost arestati de omologii lor francezi pentru ca au transportat ilegal migranti in Hexagon, dar la mijloc a fost vorba despre o greaseala.

Ofiterii belgieni au fost prinsi in masina cu circa zece migranti ilegali, relateaza BFMTV.

Potrivit anchetatorilor, oamenii legii din Belgia au descoperit 30 de migranti sirieni si irakieni ascunsi intr-un camion. Conform procedurilor in vigoare, migrantii prinsi in Belgia sunt dusi la cea mai apropiata frontiera de tara lor de origine. In acest caz, a fost vorba de granita cu Franta.

Politistii i-au urcat pe refugiatii descoperiti in doua furgonete, pentru a-i duce la frontiera. Insa soferul uneia dintre masini a gresit drumul si a intrat, fara sa isi dea seama, pe teritoriul Frantei.

Cand au fost prinsi de politistii francezi, belgienii au incercat sa le explice situatia. Au fost dusi, insa, la sectia de politie din Nieppe, unde au fost audiati timp de patru ore.

"Colegii nu si-au dat seama ca trecusera frontiera cu 50 de metri", a explicat presedintele Sindicatului politistilor belgieni, Vincent Gilles.

Belgienii nu vor fi urmariti in justitie, insa liderul de sindicat este scandalizat.

"Dati-va seama, patru ore, fara avocat, fara acces la un interpret - trebuie spus ca sunt colegi valoni, in Belgia se vorbesc trei limbi - si fara sa aiba o copie a declaratiei care le-a fost ceruta", a spus Gilles.

Si in Franta, incidentul a provocat o polemica. Autoritatile si-au exprimat "cea mai puternica dezaprobare" si au dat asigurari ca este "o initiativa care nu este conforma practicilor obisnuite de lucru intre Franta si Belgia".

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#politisti belgieni trafic migranti, #politisti trafic migranti Franta, #politisti trafic migranti , #Franta
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Faceti "expré" sa puneti asemenea titluri sau nu intelegeti despre