Refugiatii poarta iarna asta blanuri naturale de jumatate de milion de euro

Luni, 14 Decembrie 2015, ora 17:21
5283 citiri
Refugiatii poarta iarna asta blanuri naturale de jumatate de milion de euro
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Refugiatii aflati in tabere din Franta si Siria au primit haine de blana naturala si pantofi de piele, in valoare de peste jumatate de milion de euro, pentru a avea cu ce sa se imbrace in timpul iernii.

Organizatia pentru protectia animalelor PETA a trimis 100 de haine de blana si zeci de perechi de pantofi scumpi taberei de refugiati supranumita "Jungla" de langa orasul Calais, Franta, precum si mai multor astfel de centre din Siria, scrie Daily Express.

O haina de blana adevarata costa in jur de 5.000 de euro in Europa, iar daca este fabricata din blana de sinsila poate ajunge pana la 9.000 de euro, noteaza jurnalistii britanici. Astfel, intreaga donatie valoreaza circa jumatate de milion de euro.

Refugiatii au refuzat case de lux in Suedia, cu piscina si sauna: Ce nu le-a placut

PETA - al carei slogan este "animalele nu sunt de purtat" - a adunat articolele vestimentare si pantofii de la oameni care si-au dat seama de cruzimea din spatele fabricarii acestor haine si au decis sa renunte la ele.

Dupa ce au aflat ca imigrantii din Calais si Siria risca sa moara de frig iarna aceasta, reprezentantii PETA au decis sa le doneze hainele calduroase.

"PETA nu poate invia nurcile, iepurii, cainii si celelalte animale care au fost macelarite si jupuite de piele, insa ii poate ajuta pe refugiatii care se chinuie sa supravietuiasca", a declarat directorul organizatiei, Mimi Bekhechi.

"PETA face apel la detinatorii de blanuri sa isi spele constiinta si sa isi doneze hainele refugiatilor care mor de frig - singurii care au o scuza sa poarte haine de blana -, pentru ca acestora sa le fie mai cald la iarna", a continuat Bekhechi.

Donatia a fost facuta la o zi dupa ce artistul stradal Banksy a desenat pe un zid din tabara Calais imaginea lui Steve Jobs in postura de imigrant sirian.

Fotografia zilei: Steve Jobs, imigrantul sirian desenat de Banksy

O fotografie a desenului a fost postata ulterior, cu titlul "fiul unui imigrant din Siria", pe site-ul Banksy.uk.com, care apartine artistului anonim devenit celebru pentru lucrarile sale cu puternic mesaj social aparute pe nestiute in cele mai neasteptate locuri din lume.

Tatal biologic al lui Steve Jobs a fost un imigrant sirian, dar fondatorul Apple a fost apoi adoptat si crescut de Paul si Clara Jobs.

#refugiati blanuri, #refugiati haine blana , #Franta