1 din 5 locuitori ai Germaniei e imigrant, arata un raport al Guvernului de la Berlin

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 18:37
3995 citiri
1 din 5 locuitori ai Germaniei e imigrant, arata un raport al Guvernului de la Berlin
Foto: Pixabay

Populatia Germaniei e alcatuita intr-o proportie semnificativa din imigranti. Insa in ciuda valului venit din tari macinate de razboi precum Siria, majoritatea e formata de oameni din interioul Uniunii Europene (UE).

Mai exact, proportia imigrantilor in populatia totala a celei mai puternice tari de pe Batranul Continent e de 21%, adica circa 17,2 milioane de locuitori.

Un raport al Guvernului de la Berlin arata ca incepand din anul 2014 populatia de origine straina a crescut cu aproximativ 1,8 milioane de persoane, cifra ce ilustreaza impactul afluxului de refugiati si reprezinta imigratia neta (diferenta dintre sosirile strainilor si plecarile germanilor).

Totusi, textul subliniaza ca inclusiv in 2015, anul de varf al sosirii migrantilor veniti mai ales din Orientul Mijlociu, Africa si Asia, circa jumatate dintre strainii care au sosit in Germania cu intentia de a ramane in aceasta tara provin din statele Uniunii Europene. Annul trecut au emigrat din Germania aproape un milion de persoane si au sosit in aceasta tara circa 2,1 milioane de imigranti.

In raport se mai face referire si la necesitatea de a nu ignora temerile populatiei germane fata de cresterea semnificativa a numarului strainilor si se mentioneaza totodata ca este nevoie sa se explice ca sosirea migrantilor nu va avea implicatii negative asupra localnicilor.

Pe de alta parte, studiul evidentiaza ca un element pozitiv numarul in crestere al copiilor imigrantilor ce urmeaza o forma de scolarizare, dar gradul de saracie al colectivitatilor formate din straini ramane ridicat.

Publicarea acestui raport survine in aceeasi zi in care Ministerul german de Interne a anuntat datele actualizate privind sosirile migrantilor.

Astfel, fata de anul trecut, cand in Germania au ajuns circa 900.000 de solicitanti de azil, numarul acestora a fost in primele 11 luni ale anului in curs de 304.929, majoritatea provenind din Siria, Afganistan, Irak, Iran si Eritreea.

Afla care e solutia unui ministru german la criza refugiatilor: sa fie interceptati pe mare si dusi in Africa

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#imigranti populatie Germania, #numar imigranti Germania, #Germania imigranti , #Germania
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Deci planul sionist, de distrugere a natiunii germane, a reusit.