Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Criza refugiatilor: Pana si in Germania se vrea ridicarea unui gard la granita

Luni, 19 Octombrie 2015, ora 09:51
3638 citiri
Criza refugiatilor: Pana si in Germania se vrea ridicarea unui gard la granita
Foto: Arhiva Ziare.com

Germania ar trebui sa construiasca un gard la granita cu Austria, pentru a reduce afluxul de imigranti, sustine seful sindicatului Politiei din aceasta tara. El a adaugat ca si alte tari vor urma exemplul Berlinului.

"Daca vrem sa avem controale serioare la frontiera, trebuie sa construim un gard de-a lungul granitei germane. Sunt in favoarea acestui lucru", a declarat Rainer Wendt, seful Sindicatului Politistilor din Germania, pentru publicatia Welt am Sonntag, citata de Russia Today.

Criza refugiatilor: Camion cu numere de Romania cu zeci de migranti, retinut la granita bulgaro-turca

Wendt a precizat ca, daca Germania isi inchide frontiera cu Austria, Austria va proceda la fel cu Slovenia si asa mai departe. "Avem nevoie exact de acest efect", a subliniat el.

Seful de Politie a mentionat ca sustine ideea crearii unor zone de tranzit temporare pentru imigranti, menite sa ii filtreze pe refugiatii care cauta azil in Germania, insa considera ca acest lucru este posibil doar daca Berlinul ridica un gard la granita.

El a facut apel la liderii germani sa indemne restul Uniunii Europene sa adopte masuri mai dure impotriva imigrantilor, adaugand ca "cineva trebuie sa traga frana de urgenta acum, iar aceasta persoana nu poate fi decat (cancelarul german - n.red.) Angela Merkel".

Propunerea sefului de Politie are sanse foarte mici sa devina realitate, in conditiile in care Berlinul a critica Ungaria pentru gardul de 175 de kilometri la granita cu Serbia. Mai mult, oficialii de la Budapesta si-au inchis weekend-ul acesta si frontiera cu Croatia.

Ungaria se baricadeaza in fata refugiatilor: Dupa Serbia, isi inchide si frontiera cu Croatia

Refugiatii, la coada sa treaca granita sarbo-croata, in drum spre Slovenia

Sute de mii de refugiati din Orientul Mijlociu si Africa de Nord au dat navala vara aceasta in Europa, cei mai multi cu destinatia Germania, care acorda importante ajutoare sociala. Este de estimat ca Germania sa primeasca pana la finalul anului pana la un milion de azilanti.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#gard Germania, #gard Germania refugiati , #Germania