Criza refugiatilor: Pana si in Germania se vrea ridicarea unui gard la granita

Luni, 19 Octombrie 2015, ora 09:51
3560 citiri
Criza refugiatilor: Pana si in Germania se vrea ridicarea unui gard la granita
Foto: Arhiva Ziare.com

Germania ar trebui sa construiasca un gard la granita cu Austria, pentru a reduce afluxul de imigranti, sustine seful sindicatului Politiei din aceasta tara. El a adaugat ca si alte tari vor urma exemplul Berlinului.

"Daca vrem sa avem controale serioare la frontiera, trebuie sa construim un gard de-a lungul granitei germane. Sunt in favoarea acestui lucru", a declarat Rainer Wendt, seful Sindicatului Politistilor din Germania, pentru publicatia Welt am Sonntag, citata de Russia Today.

Criza refugiatilor: Camion cu numere de Romania cu zeci de migranti, retinut la granita bulgaro-turca

Wendt a precizat ca, daca Germania isi inchide frontiera cu Austria, Austria va proceda la fel cu Slovenia si asa mai departe. "Avem nevoie exact de acest efect", a subliniat el.

Seful de Politie a mentionat ca sustine ideea crearii unor zone de tranzit temporare pentru imigranti, menite sa ii filtreze pe refugiatii care cauta azil in Germania, insa considera ca acest lucru este posibil doar daca Berlinul ridica un gard la granita.

El a facut apel la liderii germani sa indemne restul Uniunii Europene sa adopte masuri mai dure impotriva imigrantilor, adaugand ca "cineva trebuie sa traga frana de urgenta acum, iar aceasta persoana nu poate fi decat (cancelarul german - n.red.) Angela Merkel".

Propunerea sefului de Politie are sanse foarte mici sa devina realitate, in conditiile in care Berlinul a critica Ungaria pentru gardul de 175 de kilometri la granita cu Serbia. Mai mult, oficialii de la Budapesta si-au inchis weekend-ul acesta si frontiera cu Croatia.

Ungaria se baricadeaza in fata refugiatilor: Dupa Serbia, isi inchide si frontiera cu Croatia

Refugiatii, la coada sa treaca granita sarbo-croata, in drum spre Slovenia

Sute de mii de refugiati din Orientul Mijlociu si Africa de Nord au dat navala vara aceasta in Europa, cei mai multi cu destinatia Germania, care acorda importante ajutoare sociala. Este de estimat ca Germania sa primeasca pana la finalul anului pana la un milion de azilanti.

Sondaj: Unul din trei români ar vota PSD și unul din cinci ar alege AUR. Partidul Dianei Șoșoacă, la egalitate cu UDMR în intenția de vot
Sondaj: Unul din trei români ar vota PSD și unul din cinci ar alege AUR. Partidul Dianei Șoșoacă, la egalitate cu UDMR în intenția de vot
Cel mai recent condaj Avangarde cu privire la intenția de vot a românilor arată că PSD conduce cu 31%, urmat de PNL cu 21%, AUR cu 19% și USR cu 13%. Sondajul a fost realizat la comanda PSD...
Premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte cu delegaţia FMI
Premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte cu delegaţia FMI
Premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte miercuri, 4 octombrie, cu reprezentanţii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional. O echipă a FMI, condusă de Jan Kees Martijn, şeful misiunii...
#gard Germania, #gard Germania refugiati , #Germania