Germania, nevoita sa plateasca 21 de miliarde de euro pentru imigranti doar in 2015

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 11 Noiembrie 2015, ora 10:41
2883 citiri
Germania, nevoita sa plateasca 21 de miliarde de euro pentru imigranti doar in 2015
Foto: Ziare.com/Anca Magurean

Germania se confrunta cu costuri de peste 21 de miliarde de euro anul acesta, generate de ampla operatiune de gazduire, hranire si educare a sute de mii de refugiati, estimeaza institutul Ifo din Munchen.

Estimarea porneste de la presupunerea ca 1,1 milioane de imigranti vor solicita azil in Germania in 2015, scrie Reuters.

Suma estimata reprezinta o crestere abrupta fata de estimarile din septembrie, cand era vorba doar de 10 miliarde de euro, raportat la 800.000 de azilanti si excluzand costurile cu educatia.

Criza imigrantilor: Manifestatie anti-refugiati la Berlin - S-a strigat: Merkel, "tradatoare a poporului"

Ifo sustine ca educarea imigrantilor care fug de razboiul si saracia din Orientul Mijlociu si nordul Africii sunt esentiale pentru ca acestia sa se integreze in societatea germana. "Educarea si accesul pe piata muncii sunt esentiale in ceea ce priveste costurile si integrarea", arata reprezentantul Ifo, Gabriel Felbermayr, intr-un comunicat.

Guvernul german nu a publicat o estimare oficiala a costurilor generate de afluxul de imigranti, insa a sporit finantarea landurilor cu patru miliarde de euro.

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, a aratat ca Guvernul federal va investi aproximativ opt miliarde de euro anul vitior pentru gazduirea si integrarea azilantilor.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Germania costuri imigranti, #Germania bani refugiati , #Germania