Merkel se teme de conflicte militare. Ce legatura are Romania

Marti, 03 Noiembrie 2015, ora 14:19
4971 citiri
Merkel se teme de conflicte militare. Ce legatura are Romania

Cancelarul german, Angela Merkel, avertizeaza ca inchiderea frontierelor din cauza extracomunitarilor poate conduce la conflicte militare, evocand tensiuni la frontierele Germaniei cu Austria si probleme in Croatia, Slovenia si Romania din cauza gardului metalic construit de Ungaria.

In cursul unei conferinte a CDU desfasurata in orasul german Darmstadt, Merkel a incercat din nou sa justifice politicile flexibile ale Berlinului in materie de imigratie, evocand disensiunile cu partenerii social-democrati. "Continuam sa negociem. Nu este prima data cand suntem nevoiti sa convingem SPD de lucruri rezonabile. Germania va ajuta oamenii care fug de razboaie si persecutii", a spus liderul CDU, insistand pentru crearea unor zone de tranzit.

Gardul de la granita Ungariei cu Romania va avea 70 de kilometri

Zilele urmatoare, cancelarul Angela Merkel, liderul Uniunii Crestin-Democrate (CDU), se va intalni din nou cu vicecancelarul Sigmar Gabriel, liderul Partidului Social-Democrat (SPD), si cu premierul landului Bavaria, Horst Seehofer, pentru a discuta despre propunerea instituirii unor zone de tranzit pentru imigrantii extracomunitari.

Planul prevede crearea unor zone de tranzit de-a lungul frontierei germane pentru selectarea refugiatilor si depistarea imigrantilor cu ratiuni economice.

Premierul Bavariei, Horst Seehofer, liderul Uniunii Crestin-Sociale (CSU), pledeaza pentru construirea centrelor de tranzit, dar Partidul Social-Democrat se opune detinerii extracomunitarilor.

Cancelarul Germaniei a avertizat ca exista riscul izbucnirii unor conflicte militare daca unele tari isi inchid frontierele spre Germania, explicand ca unele state se tem ca extracomunitarii vor ramane pe teritoriile lor.

"Ne confruntam cu o situatie care nu a mai fost pana acum: perspectiva unor conflicte, care parea indepartata, s-a apropiat de noi", a subliniat Merkel, potrivit EUObserver.

Aurescu: Ridicarea de garduri care sa delimiteze Europa, un gest autist si inacceptabil

"Construirea gardului de catre Ungaria a perturbat tranzitul fluxului de imigranti", a subliniat Merkel, potrivit Der Spiegel si Deutsche Welle, notand ca, din cauza barierelor montate de autoritatile ungare, extracomunitarii incearca sa tranziteze Croatia, Slovenia si Romania.

"Nu vreau sa apara din nou conflicte militare in zona Balcanilor", a insistat Merkel, referindu-se la razboaiele produse in anii 1990 in spatiul fost iugoslav.

Ungaria a construit gard metalic la frontiera cu Serbia si Croatia, evocand un plan similar pentru segmente ale frontierei cu Romania. In acest context, mii de extracomunitari care erau in Serbia s-au orientat in principal spre Croatia si Slovenia pentru a ajunge in Austria si Germania.

Angela Merkel a explicat ca Germania, in calitatea de cel mai mare stat din cadrul Uniunii Europene, are o responsabilitate mare in gasirea unei solutii care sa incurajeze solidaritatea, nu disensiunile, in gestionarea crizei imigrantilor.

"Sunt destul de sigura ca putem gasi o solutie", a incheiat Merkel.

Potrivit estimarilor, in Germania vor ajunge in 2015 intre 800.000 si 1,2 milioane de imigranti din Orientul Mijlociu si din Africa, Guvernul Angela Merkel fiind criticat pentru atitudinea flexibila privind primirea extracomunitarilor.

Citeste si:
Cristian Diaconescu, răspunde atacului lui Eugen Tomac: Bagă PMP în moarte clinică, să îl poată oferi altor formațiuni politice
Cristian Diaconescu, răspunde atacului lui Eugen Tomac: Bagă PMP în moarte clinică, să îl poată oferi altor formațiuni politice
Preşedintele PMP Cristian Diaconescu a acuzat marți, 18 ianuarie, într-o postare pe Facebook, că aşa-zisa şedinţă a Colegiului Naţional de săptămâna trecută, preluarea abuzivă a...
Ce spunea Klaus Iohannis despre plagiat, în urmă cu jumătate de an: ”Reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca persoanele acuzate să nu facă un pas în spate”
Ce spunea Klaus Iohannis despre plagiat, în urmă cu jumătate de an: ”Reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca persoanele acuzate să nu facă un pas în spate”
Într-o declarație de presă din data de 30 iulie 2021, președintele Klaus Iohannis condamna practica plagiatului, în urma reacțiilor care au apărut atunci în opinia publică din România pe...