Nemtii pun la cale soarta imigrantilor in miez de noapte: Ce a promis Merkel

Miercuri, 16 Septembrie 2015, ora 07:38
3389 citiri
Nemtii pun la cale soarta imigrantilor in miez de noapte: Ce a promis Merkel
Foto: Facebook/Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a promis, marti noapte, ca guvernul federal va acorda sprijin suplimentar celor 16 landuri ale federatiei in primirea si distribuirea zecilor de mii de migranti ce intra in tara prin sudul Europei.

Dupa o intalnire de aproape 4 ore cu prim-ministrii din cele 16 state federale, Merkel a declarat ca "cel mai important lucru acum este de a crea un proces ordonat si transparent pentru a face fata numarului mare de refugiati", noteaza agentia DPA.

Ea a adaugat ca guvernul federal va crea 40.000 de locuri pentru sosiri initiale, precum si centre de distributie.

"Sunt necesare astfel de puncte pivot", a subliniat ea. Intreaga tara trebuie sa furnizeze un impuls masiv pentru a face fata crizei, a adaugat Merkel.

Premierii landurilor au cerut mai mult ajutor decat cele 6 miliarde de euro convenite de coalitia de guvernamant la nivel federal in urma cu mai mult de o saptamana.

Prim-ministrul Turingiei Bodo Ramelow de la Partidul de Stanga a cerut o suma "cel putin dubla, iar pentru angajamente, sa fie accelerate", in comentarii la un ziar local.

La randul sau, premierul landului Renania-Palatinat, Malu Dreyer, a insistat ca migrantii sa fie integrati rapid in societatea germana.

"Avem nevoie de un pact national intre toti jucatorii, nu numai guvernul federal, statele si municipalitatile, dar de asemenea afacerile, sindicatele si societatea civila", a spus ea.

Dreyer a cerut de asemenea ca birocratia in manipularea refugiatilor si migrantilor sa fie accelerata.

Ea a notat ca Elvetia a finalizat procesarea in 48 de ore si Olanda in 11 zile, in timp ce Germania a avut nevoie de mai mult de 5 luni.

Prim-ministrul landului Bavaria Horst Seehofer a exprimat sentimente similare. Pana acum, Bavaria poarta cea mai grea povara, cu cei mai multi migranti sositi dupa ce au trecut frontiera cu Austria.

Seehofer, un actor puternic pe scena federala ca sef al Uniunii Crestin-Sociale (CSU), o componenta cheie a guvernului federal de coalitie, a intrat in conflict public cu Merkel dupa ce cancelarul a anuntat o politica virtuala a usilor deschise la inceputul lunii, aminteste DPA.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Merkel bani imigranti Germania, #Merkel ajutor refugiati Germania , #Germania