Refugiati in Germania: Proteste de strada si tunuri cu apa (Video)

Luni, 26 Octombrie 2015, ora 13:35
4617 citiri
Refugiati in Germania: Proteste de strada si tunuri cu apa (Video)
Foto: Arhiva Hepta.ro

Peste 10.000 de persoane au participat duminica, la Koln, la o contramanifestatie fata de un miting al gruparii xenofobe "Huligani impotriva salafistilor", care s-a facut cunoscuta anul trecut, in urma unor revolte urbane in acest oras din vestul Germaniei.

Aproximativ 1.000 de persoane au participat la mitingul organizat de catre gruparea "Huligani impotriva salafistilor (Hooligans gegen Salafisten, HoGeSa) ", intitulat "Koln 2.0 - pasnic si fara violenta impotriva extremismului islamist", relateaza DPA.

Confruntari violente au izbucnit intre huligani, dintre care multi sunt inregistrati ca neonazisti, si contramanifestanti de stanga, in cateva incidente izolate.

Politia a recurs la tunuri cu apa, pentru a impiedica protestatarii de stanga sa inainteze catre oponentii lor politici.

Peste 3.500 de politisti au fost mobilizati la mitingul de duminica de la Koln, al patrulea cel mai important oras din Germania, dar si un elicopter si mai multe tunuri cu apa.

Sapte demonstratii au fost inregistrate pentru duminica, inclusiv contramanifestatii, a declarat Michael Temme, seful fortelor de interventie.

Politia a format cordoane pentru a tine partile la distanta, care s-au reunit de o parte si de alta a Garii Deutz.

Insa atmosfera din taberele care sustin toleranta - in care unii agitau bannere pe care se puteau citi mesaje ca "Bun venit refugiatilor" - a ramas in mare parte relaxata. Diverse trupe au cantat pe o scena, in apropiere.

Politia era ingrijorata ca evenimentul putea degenera, dupa ce un mars, organizat de HoGeSa in octombrie 2014, s-a soldat cu confruntari de strada violente cu fortele de ordine, in urma carora au fost raniti aproximativ 50 de ofiteri.

La mitingul de anul trecut politia a arestat 17 dintre cei aproximativ 4.000 de manifestanti, dar nu a putut sa-i prinda pe cei care au aruncat cu pietre, sticle si artificii in politisti.

Seful politiei, Wolfgang Albers, a avertizat cu privire la eventuale violente inca de vineri, cand a subliniat ca nu vrea o "duminica dificila" la Koln. "Va pot intelege protestul foarte bine, dar trebuie sa ramana pasnic", i-a indemnat el pe contramanifestanti.

Germania ar putea avea curand 8 milioane de musulmani si un partid politic islamic

Aproximativ patru milioane de musulmani locuiau in Germania in 2008, potrivit ultimelor date oferite de catre Conferinta Islamica Germana, reprezentand 4-5% din populatia tarii.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#manifestatii imigranti Germania, #proteste imigranti Germania, #musulmani Germania, #proteste refugiati Germania , #Germania