Tot mai multi refugiati musulmani ajunsi in Germania devin crestini

Sambata, 10 Decembrie 2016, ora 15:55
13215 citiri
Tot mai multi refugiati musulmani ajunsi in Germania devin crestini
Foto: Arhiva/Ziare.com/Anca Magurean

Din ce in ce mai multi refugiati musulmani devin crestini odata ajunsi in Europa. Fenomenul este observat mai cu seama in Germania.

Multi dintre refugiati fac cunostinta cu crestinismul chiar in drumul lor spre Europa, simtindu-se reprimati de propria religie, arata The Independent.

"Multi vin in Germania si gandesc: 'Aici imi pot alege religia si vreau sa-mi aleg o religie a libertatii'", explica preotul Matthias Linke, care slujeste la Berlin.

"Pentru multi dintre iranienii pe care i-am botezat, crestinismul este religia libertatii", mai spune el.

In cadrul ritualului de convertire, refugiatii sunt intrebati: "Crezi din adancul sufletului ca Iisus Hristos este Domnul tau si salvatorul si-l vei urma in fiecare zi a vietii tale?". Refugiatii raspund cu totii "da", in germana, arata AFP, care a asistat la astfel de momente in bisericile din Germania. Sunt apoi scufundati in bazin, unde sunt botezati, iar apoi se canta, se aplauda, iar nou-venitii sunt imbratisati.

Un alt preot, Felix Goldinger, afirma ca multi dintre refugiatii botezati de el vin din Iran, Afganistan, Siria si Eritreea.

Adel, in varsta de 25 de ani, este unul dintre refugiatii convertiti. Acesta admite ca se temea de reactia celorlalti refugiati musulmani si ca insusi fratele sau a incercat sa-l impiedice. A facut insa pasul in ianuarie si declara ca a fost "cea mai fericita zi" din viata sa.

Fenomenul a luat amploare inca din 2013, insa o statistica oficiala nu exista. Atunci, Biserica Evanghelica din Germania chiar a lansat un ghid pentru preoti, legat de procedura botezarii celor veniti din alte religii.

In Iran, tara de unde provin multi dintre refugiatii convertiti, crestinismul este interzis si pedepsit. Si in Arabia Saudita sau Afganistan adesea crestinii sunt persecutati.

Exista bineinteles si temerea ca multe dintre aceste convertiri au alta motivatie la baza, cum ar fi speranta ca astfel sunt marite sansele de a primi azil in Germania, tara in care religia crestina e dominanta.

Anul trecut, 900.000 de refugiati au completat cereri de azil, odata ajunsi in Germania.

Citeste si despre un program pilot din Germania, care prevede ca refugiatilor sa li se dea teste de inteligenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#refugiati convertesc crestinism, #refugiati Germania devin crestini, #refugiati musulmani botezati crestini , #Germania