Tot mai multi refugiati musulmani ajunsi in Germania devin crestini

Sambata, 10 Decembrie 2016, ora 15:55

   

Tot mai multi refugiati musulmani ajunsi in Germania devin crestini
Din ce in ce mai multi refugiati musulmani devin crestini odata ajunsi in Europa. Fenomenul este observat mai cu seama in Germania.

Multi dintre refugiati fac cunostinta cu crestinismul chiar in drumul lor spre Europa, simtindu-se reprimati de propria religie, arata The Independent.

"Multi vin in Germania si gandesc: 'Aici imi pot alege religia si vreau sa-mi aleg o religie a libertatii'", explica preotul Matthias Linke, care slujeste la Berlin.

"Pentru multi dintre iranienii pe care i-am botezat, crestinismul este religia libertatii", mai spune el.

In cadrul ritualului de convertire, refugiatii sunt intrebati: "Crezi din adancul sufletului ca Iisus Hristos este Domnul tau si salvatorul si-l vei urma in fiecare zi a vietii tale?". Refugiatii raspund cu totii "da", in germana, arata AFP, care a asistat la astfel de momente in bisericile din Germania. Sunt apoi scufundati in bazin, unde sunt botezati, iar apoi se canta, se aplauda, iar nou-venitii sunt imbratisati.Un alt preot, Felix Goldinger, afirma ca multi dintre refugiatii botezati de el vin din Iran, Afganistan, Siria si Eritreea.

Adel, in varsta de 25 de ani, este unul dintre refugiatii convertiti. Acesta admite ca se temea de reactia celorlalti refugiati musulmani si ca insusi fratele sau a incercat sa-l impiedice. A facut insa pasul in ianuarie si declara ca a fost "cea mai fericita zi" din viata sa.

Fenomenul a luat amploare inca din 2013, insa o statistica oficiala nu exista. Atunci, Biserica Evanghelica din Germania chiar a lansat un ghid pentru preoti, legat de procedura botezarii celor veniti din alte religii.

In Iran, tara de unde provin multi dintre refugiatii convertiti, crestinismul este interzis si pedepsit. Si in Arabia Saudita sau Afganistan adesea crestinii sunt persecutati.

Exista bineinteles si temerea ca multe dintre aceste convertiri au alta motivatie la baza, cum ar fi speranta ca astfel sunt marite sansele de a primi azil in Germania, tara in care religia crestina e dominanta.

Anul trecut, 900.000 de refugiati au completat cereri de azil, odata ajunsi in Germania.

Citeste si despre un program pilot din Germania, care prevede ca refugiatilor sa li se dea teste de inteligenta.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 12789 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Cititor ziare com
rank 5
Sa dea DUMNEZEU sa fie asa
Sa dea DUMNEZEU-ma refer la Dumnezeul cel Viu si Adevarat din Biblie sa fie asa,si nu la allah un zeu pagan tribal din peninsula araba ridicat la rangul,si chiar peste (ceeace este o ineptie) Dumnezeul biblic.Totusi sunt circumspect .Poate sa fie cateva cazuri dar nu vad optimismul care se degaje din afirmatia;" Din ce in ce mai multi refugiati musulmani devin crestini odata ajunsi in Europa ".Dupa o indoctrinare de sute de ani,dar si de o predispozitie de a se impotrivi valorilor crestine sunt cateva elemente ce ma fac pesimist.
MacGigi
rank 5
Prima generatie este intotdeauna OK.
Stati sa vedeti a doua generatie... vexata ca nu sunt blonzi cu ochii albastri :) Se vor mahomedaniza in masa la Moscheia din Köln. Care moschèe din Köln? Asta:
http://www.supertalls.fr/Files/Image/cologne/ALLEMAGNE_Cathedrale_Cologne.jpeg

Frumoasa moschee, nu?
profesoru
rank 3
"In Iran, tara de unde provin multi dintre refugiatii convertiti,
crestinismul este interzis si pedepsit." - de ce dezinformati? Intr-un minut vă puteati lămuri cum stau lucrurile in realitate https://en.wikipedia.org/wiki/Christianity_in_Iran
irukandji2
rank 2
De ce mintiti cand spuneti ca in Iran crestinismul este interzis
si pedepsit? Nici macar iudaismul nu este interzis in Iran. Sunt 600 de biserici de diferite rituri in Iran. Mai cititi.
P.s. Este adevarat ca nu sunt priviti cu ochi buni, dar pana la urma, ca si in Siria sau Irak pana la momentul isis, totul era ok atata timp cat isi vedea fiecare de treaba lui. Si asta este mare lucru pentru o tara musulmana.
Utilizator sters
o fi ca si RRomi
cind au ajuns in Vest ca se capatuiasca sau bagat in toate reliigile si la toti pocaitii ,baptisti,adventisti,martorii etc. numai sa primeasca de pomana ca au fratii si surorile grije de ei ...
RB2015
rank 1
Nu crestinismul insine
Si tu irukandji2 si "profesoru" dezinformati si manipulti. Stirstul asta nu se referea la crestinism sau iudaism in sine. In Iran, Arabia Saudita, Sudan, etc. un musulman care se converteste la crestinsim, budism, etc. este acuzat de apostazie si este de cele mai multew ori pedepsita cu moartea. In rest libertatea religiosa este de aceeasi factura cu libertate expresie din tarile comunistea, adica "ai dreptul sa exprimi liber aderenta la idealurile comuniste, daca nu avem noi ac de cojocul tau, mai un Canal, mai un Aiud, mai un lagar de reeducare, mai un pluton de excutie". Asa ca numai bateti campii si nu mai miniti amandoi cu nerusinarea tipic bolsevica. Libertate religoisa exista numai in TARILE CRESITNRE.
Utilizator sters
crestinii sint urmariti in Siria ,Irak,Iran,Afgan
in Pakistan etc... deci daca te duci la autoritatiile germane si faci dovada ca mergi zilnic la biserica crestina sigur trebuie sa iti dea azil ca nu te mai poti intoarce ca vei fi urmarit schinjuit si poate omorat .... si daca vine si familia sa se converteasca e de bine .....
irukandji2
rank 2
Tu citeste cum e scrisa stirea
Inainte sa comentezi.
Pacifistul
rank 5
lupul schimba parul dar ...
Ca paralela pot afirma ca majoritatea tiganilor de la noi au trecut la pocaiti si nu din credinta dar comunitatile din occident doneaza la greu noilor convertiti si de aici reorientarea ...asa si acesti circumcisi ai lui Allah...ma surprinde si nu prea ca nemtii, credeam , un popor inteligent, pragmatic , se lasa amagit ...
Stan
rank 5
Cred ca o paralela cu tiganii are anumite limite!
Refugiatii astia musulmani nu apartin neaparat treptei celei mai de jos a societatii lor, asa cum a fost cazul tiganilor!
Tiganii au apartinut castei celei mai de jos in India, erau "cei de neatins", orice membru al celorlalte caste nu trebuiau sa aiba vreun contact fizic cu ei. Asa au fost si - in buna parte - asa au ramas.
Rainer
rank 1
adevarul este
pentru a primi azil (in varianta de confort maxim cu "toate conditili", inclusiv sa-si aduca oficial toata familia pe banii statului) dupa litera legii in Germania aplicantul trebuie sa dovedeasca ca este urmatrit, persecutat, de ex. pe motive de etnie, convingere politica, religiosa, etc si viata sa este in pericol. Desigur majoritatea celor veniti au probleme sa gaseasca dovezi in sensul acesta. Fara astfel de dovezi ei pot deveni refugiati dupa acordul de la Geneva (refugiati de razboi), in sensul ca li se acorda mai putine drepturi pe termen limitat, iar daca in tara lor nu este razboi (ex. Eritrea, Iran) nu vor fi recunoscuti de loc si ar trebui sa se intoarca in tara de provenienta.
Devenind crestini, ei pot crea senzatia ca vor fi persecutati daca vor fi trimisi inapoi astfel sansele de a fi acceptati ca azilanti (in varianta de confort max.) cresc vertiginos la un cost de investitie sub 0. Institutiile (biserica, serviciul de emigrare) si legislatia liberala si delasatoare din Germaia faciliteaza astfel de fente (daca n-ai avut motiv de azil pana acum, poti sa-l creezi aici). Si o fenta care a tinut se copiaza urgent in vremurile noastre de facebook. Pe urma si biserica se lauda cu succesele misionare si cu noii "credinciosi" pe care i-a "salvat" de pe calea musulmana. Aceasta este explicatia profana pentru convertirile in numar incredibil. Desigur trebuie acceptat ca un procentaj foarte modest al convertirilor ar putea fi chiar bazat pe temelie de credinta.
Din pacate astfel de stiri amestecate cu semi-adevaruri copiate la repeziciune de pe site-urile de presa internationale cu greu pot fi puse in context mai realist - dar traind in Germania de aproape 30 de ani a trebuit sa-mi dau parerea la articolul de fata.
dianatudor
rank 5
Troc pentru obținerea de avantaje de către convertitori și refugiați
Cand vor fi intrebați in limba lor, așa, "Crezi din adancul sufletului, că Iisus Hristos, cel pe care prorocul mincinos Mahomed la dezdumnezeit, făcandu-L un simplu om-profet, este cu adevărat Fiul lui Dumnezeu, Mantuitorul lumii prin jertfa Lui pe Cruce, și care a inviat din mo.rți și stă la dreapta Tatălui, ca Dumnezeu al Sfintei Treimi, Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Sfantul Duh, Dumnezeu pe care Il vei iubi din tot sufletul, și-L vei urma in fiecare zi a vieții tale, lepădandu-te de Allah, prigonitor al Dumnezeului Sfintei Sfintei Treimi", Singurul Dumnezeu creator al tuturor lucrurilor, văzute și nevăzute, și care iți va aduce invierea?

Iar, refugiații vor răspunde "da" in limba lor, și vor fi botezați in Numele Tatălui al Fiului și al Sfantului Duh, spunand "amin", atunci, da, poate că există o șansă, ca in timp, dovedind statornicie in credință, adică părăsind pentru totdeauna moscheea, pe Allah prigonitorul creștinilor, pe Mahomed plăsmuitor al Coranului, și desigur, trăind liber, dar numai in Hristos, să se fi convertit.

Intrebarea, "Crezi din adancul sufletului ca Iisus Hristos este Domnul tau si salvatorul si-l vei urma in fiecare zi a vietii tale?". Refugiatii raspund cu totii "da", in germană, nu are nici o legătură cu a fi creștin. Asta nu este convertire la creștinism, ci o blasfemie manipulatoare, pentru obținerea de avantaje de către ambele părți: convertitor și refugiați.

In primul rand că "Domn personal", nu inseamnă că refugiatul care se convertește, crede că Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu din Dumnezeul Sfintei Treimi, creatorul tuturor celor văzute și nevăzute. Ei, prin răspunsul afirmativ, pot crede și mărturisi, de fapt că este prorocul Iisus Hristos din Coranul lor, pe care il acceptă ca Domn, care ii poate salva nu ca Mantuitor, spre a-I invia, ci ai salva ca refugiați ilegali, spre a căpăta dreptul de refugiat legal, din cauza condamnării la m.oarte in țările lor de origine. Asta nu inseamnă convertire la creștinism.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor