Un comisar european sustine solutia germana pentru refugiati: Taxa pe benzina in toata UE

Sambata, 30 Ianuarie 2016, ora 18:22
4065 citiri
Un comisar european sustine solutia germana pentru refugiati: Taxa pe benzina in toata UE
Foto: Arhiva Ziare.com

Propunerea Germaniei de a impune o taxa pe combustibil in intreg continentul pentru a finanta din banii adunati integrarea imigrantilor a castigat sustinerea comisarului european pentru moneda euro.

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, a lansat de curand ideea de a introduce o taxa pe combustibil in Europa, pentru a acoperi costurile celei mai grave crize a imigratiei pe continent de la Al Doilea Razboi Mondial incoace, scrie AFP, care citeaza Spiegel.

"O taxa pe combustibil, la nivel national sau european, ar putea fi o sursa posibila de finantare, in special daca ne gandim ca pretul petrolului a atins un minim istoric", a admis comisarul european Valdis Dombrovskis.

Taxa europeana pe benzina pentru a ajuta imigrantii: Germania joaca la cacealma

"Sunt de acord cu Schaeuble, avem nevoie de idei proaspete in Europa pentru a face fata crizei refugiatilor", a spus Dombrovskis, care este si vicepresedinte al Comisiei Europene.

Propunerea lui Schaeuble a declansat un val de critici, inclusiv din randurile partidului sau, CDU.

Vicepresedintele CDU, Julia Kloeckner, a respins planul, pe motiv ca ar insemna ca tot contribuabilii sa plateasca pentru influxul de refugiati.

Wolfgang Schauble a evocat ipoteza introducerii unei taxe europene la benzina care, in caz de necesitate, sa poata finanta primirea refugiatilor.

"Daca bugetele nationale sau bugetul european nu sunt suficiente, atunci sa ne punem de acord pentru a introduce, de exemplu, o taxa la un anumit nivel pentru fiecare litru de benzina", a declarat ministrul german, intr-un interviu pentru Suddeutsche Zeitung.

"Astfel, vom avea mijloacele pentru un raspuns european la problema refugiatilor", a estimat Wolfgang Schauble, opinand ca "solutionarea problemei nu ar trebui sa esueze din cauza unei limitari a fondurilor".

A.I.

Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#taxa benzina criza imigranti, #taxa benzina cost refugiati , #Germania