Vicecancelarul Germaniei s-a dus in Iordania intr-o tabara de refugiati si s-a emotionat vizibil

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 17:42
2750 citiri
Vicecancelarul Germaniei s-a dus in Iordania intr-o tabara de refugiati si s-a emotionat vizibil
Foto: site UNHCR

Drama unei familii siriene care a fugit din cauza razboiului si a ajuns in tabara de refugiati Zaatari (foto), situata in nordul Iordaniei, l-a emotionat in mod vizibil pe vicecancelarul german Sigmar Gabriel in cursul unei vizite pe care a intreprins-o marti in tabara.

Oficialul german a discutat circa 15 minute cu cei sase membri ai familiei respective, care si-au parasit locuinta din provincia Daraa din sudul Siriei, in vara anului trecut, si acum traiesc intr-o locuinta de tip container in tabara, relateaza agentia DPA.

Tatal familiei, al carui nume nu a fost divulgat, si-a pierdut o parte dintr-un picior intr-un atac cu racheta, iar unul dintre fiii sai ambele picioare, un ochi si patru degete.

"Unele familii ar trebui luate intr-adevar de aici", a declarat vicecancelarul Gabriel, cu emotie in glas, dupa intalnirea cu familia respectiva. "Nu exista nicio sansa pentru ei sa ramana in viata aici", a adaugat el.

Cum e viata de refugiat in cea mai mare tabara de la granita cu Siria (Galerie Foto)

Sigmar Gabriel a afirmat ca se va interesa pe langa oficiali ai ONU in problema refugiatilor daca este posibil ca familia sa fie luata in Germania. "Sa incercam. Vom incerca sa organizam ajutorul", a adaugat el.

Merkel e drastica: Tarile care refuza cotele de imigranti sa plateasca! Iata cat ne va costa un refugiat respins

Vicecancelarul Gabriel a reiterat apelul lansat luni de catre cancelarul Angela Merkel catre Statele Unite ale Americii (SUA) de a acorda mai multi bani pentru programele de asistenta ale ONU, subfinantate, precizand ca Uniunea Europeana intentioneaza sa aloce 1,5 miliarde de euro.

"SUA nu sunt scutite de responsabilitate pentru criza refugiatilor aici, de exemplu in Irak", a declarat Gabriel.

Criza refugiatilor: Un important oficial german a cedat si si-a dat demisia

Criza imigrantilor: Germania si Austria cer 5 miliarde de euro pentru ca refugiatii sa nu mai ia calea Europei

DPA aminteste ca Partidul Social-Democrat german, al carui presedinte este Sigmar Gabriel, s-a opus puternic operatiunilor americane in Irak in 2003.

Exprimandu-se in cursul vizitei sale in tabara, unde sunt adapostite circa 80.000 de persoane, dintre care majoritatea sunt refugiati sirieni, Gabriel a avertizat in legatura cu "exodul" din Orientul Mijlociu.

Vicecancelarul german a afirmat ca Iordania, care adaposteste peste 630.000 de refugiati sirieni, potrivit datelor ONU, se confrunta cu o criza, spitalele nu mai pot face fata si ajutorul alimentar este oprit.

DPA precizeaza ca vicecancelarul se va intalni cu regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, inainte de a se intoarce in Germania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vicecancelar Germania vizita tabara Iordania, #vicecancelar Germania refugiati , #Germania