Solutia greceasca la criza imigrantilor - ii sechestreaza pe insule

Autor: Ana Ilie
Vineri, 26 Februarie 2016, ora 17:39
3491 citiri
Solutia greceasca la criza imigrantilor - ii sechestreaza pe insule
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Autoritatile elene au decis sa limiteze fluxul de imigranti dinspre Marea Egee prin limitarea curselor de feribot si biletelor de feribot vandute imigrantilor. Acestia nu vor mai putea pleca de pe insule catre Grecia continentala, ceea ce va permite, spera autoritatile de la Atena, sa se deblocheze situatia zecilor de mii de imigranti blocati la granita cu Macedonia.

"Trebuie sa incetinim influxul din cauza blocajului de pe continent", a explicat ministrul pentru Navigatie si Insule, Thororis Dritsas, citat de DPA.

Vor fi vandute mai putine bilete de feribot imigrantilor si mai putine feriboturi vor fi trimise catre insulele unde sosesc imigrantii dinspre Turcia. Aceste masuri vor face ca imigrantii "sa astepte un pic mai mult" inainte de a-si continua calatoria, dupa ce se inregistreaza, a explicat Dritsas.

Mai mult, pentru a evita impovararea excesiva a insulelor, imigrantii vor fi adapostiti pe feriboturile andocate in porturile Lesbos, Chios si Samos.

Potrivit autoritatilor elene, 20.000 de imigranti sunt blocati in tara si 4.000 asteapta la granita. Blocajul a intervenit dupa ce Macedonia si alte tari aflate pe asa-zisa ruta balcanica - Serbia, Croatia, Slovenia si Austria au incetat, duminica, sa mai primeasca cetateni afgani.

Afganii sunt a doua cea mai mare nationalitate dupa sirieni care doreste sa se stabileasca in Europa. Tarile i-au primti alaturi de refugiatii sirieni si irakieni, insa in cele din urma au luat decizia de a-i refuza, ceea ce a maniat Grecia si a tensionat si mai mult relatiile cu UE.

Avertisment de la Bruxelles: Europa trebuie sa rezolve criza imigratiei in zece zile, altfel...

Un inalt oficial european a avertizat ca Europa trebuie sa se grabeasca sa aduca sub control criza imigrantilor, altfel intregul sistem se va prabusi.

"In urmatoarele 10 zile avem nevoie de rezultate tangibile si clare la sol, altfel... exista riscul ca intregul sistem sa se prabuseasca", a avertizat comisarul european pentru Imigratie, Dimitris Avramopoulos, dupa discutii la Bruxelles pe tema crizei.

Avertismentul comisarului european vine inaintea unui summit special pe imigratie programat la 7 martie, intre UE si Turcia. Aceasta tara este ultima oprire inainte de Europa pentru multi imigranti. Blocul european solicita de la Turcia masuri de reducere a fluxului de imigranti.

Ungaria sfideaza din nou Bruxelles-ul. Referendum pe tema cotelor obligatorii de refugiati

Refugiatii invadeaza Germania: 3,6 milioane pana in 2020

UE a luat masuri de securizare a granitelor Greciei, de imbunatatire a cooperarii cu Turcia si de redistribuire a azilantilor care au ajuns deja in Europa. Insa implementarea acestor masuri e lenta si tarile aflate pe ruta de migratie catre nordul Europei au decis deja unilateral sa-si inchida granitele.

Aceasta initiativa a dus la blocarea imigrantilor in Grecia si avertismente privind o criza umanitara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Grecia masuri imigranti Egee, #Grecia influx imigranti Egee , #Grecia