Tragedia refugiatilor continua: Patru imigranti, intre care doi copii, au murit incercand sa ajunga in Grecia

Duminica, 20 Martie 2016, ora 14:19
1697 citiri
Tragedia refugiatilor continua: Patru imigranti, intre care doi copii, au murit incercand sa ajunga in Grecia
Foto: Arhiva Ziare.com

Doua fetite au murit inecate si doi refugiati sirieni au murit din cauza unei crize cardiace in timp ce incercau sa ajunga in insulele grecesti plecand din Turcia, in ziua intrarii in vigoare a acordului dintre UE si Ankara menit a opri ruta migratorie prin Marea Egee, au anuntat surse politienesti si umanitare.

Trupurile neinsufletite ale celor doua fetite - in varsta de un an si, respectiv, doi ani - au fost recuperate din mare de o patrula a pazei de coasta elene in apropiere de mica insula Ro, nu departe de Rodos, in sud-estul Marii Egee, a precizat Politia portuara, relateaza AFP.

Ele au cazut, in circumstante neclare, dintr-o ambarcatiune care transporta circa 40 de imigranti, a adaugat Politia, fara a furniza detalii privind identitatea nou-venitilor.

Doi refugiati sirieni au murit, de asemenea, din cauza unei crize cardiace la sosirea lor in cursul diminetii in insula elena Lesbos, in nord-estul Mari Egee, a precizat pentru AFP Boris Cheshirkov, reprezentant pentru aceasta insula al Inaltului Comisariat al ONU pentru Refugiati.

Acesti imigranti au incercat sa treaca din Turcia in insulele grecesti in prima zi a aplicarii oficiale a acordului dintre UE si Ankara incheiat vineri la Bruxelles si care prevede trimiterea in Turcia a tuturor imigrantilor ajunsi in Grecia incepand de duminica, inclusiv solicitantii de azil sirieni.

In pofida acestui acord, 15 ambarcatiuni avand fiecare la bord zeci de imigranti au incercat sa ajunga in cursul diminetii la Lesbos, prima etapa in Europa a exodului migratoriu, conform unei surse din cadrul politiei locale.

Acord crucial in criza refugiatilor: UE si Turcia s-au inteles, de luni se schimba foaia pentru migranti (Video)

De sambata si pana duminica dimineata, institutia de coordonare a politicii migratorii in Grecia a inregistrat la randul sau in total 875 de nou-veniti pe insulele elene.

Autoritatile elene au recunoscut imposibilitatea de a aplica de duminica prevederile din acord, nefiind foarte clar ce se va intampla cu imigrantii care vor ajunge pe teritoriul Greciei pe parcursul acestei zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#fetite inecate Grecia, #refugiati murit mare , #Grecia
Comentarii
Poza Kogaion78
Kogaion78
rank 1
noi ne omorima copiii...imperiile isi omoara copiii...vai de noi...