Italia ameninta ca va bloca bugetul UE

Miercuri, 26 Octombrie 2016, ora 08:28
2677 citiri
Italia ameninta ca va bloca bugetul UE

Seful Guvernului italian, Matteo Renzi, a amenintat ca va bloca bugetul UE, din cauza afluxului important de imigranti din Peninsula, care se simte abandonata de unii parteneri europeni.

"Noi dam 20 de miliarde de euro Europei, care ne restituie 12, daca Ungaria, Cehia si Slovacia ne fac morala in ceea ce priveste imigrantii, atunci permiteti ca Italia sa spuna: mecanismul nu mai functioneaza", a avertizat Renzi, marti, la RAI 1.

Intrebat daca acest lucru inseamna ca Italia este dispusa sa isi foloseasca dreptul de veto asupra bugetului comunitar, el a raspuns "Da, cu siguranta", fara a oferi alte detalii.

Renzi a criticat tarile UE care refuza sa primeasca migranti. "Daca tu construiesti ziduri impotriva imigrantilor, poti uita de banii italieni. Daca imigrantii nu trec, nici banii nu vor mai trece", a adaugat el.

Aproape 155.000 de migranti au debarcat anul acesta in Italia. Tara trebuie sa cazeze miile de oameni ajunsi numai in ultimele zile, in conditiile in care capacitatea ei de primire este deja depasita. In prezent, Roma gazduieste 168.000 de migranti, fata de 103.000 la sfarsitul lui 2015.

Citeste si:
Miza alegerilor din Germania pentru România
Miza alegerilor din Germania pentru România
Bucureștiul se teme de o Europă cu mai multe viteze, de o criză economică adăugată la cea sanitară și de complicațiile pe care le poate produce Rusia la periferia estică a UE. România...
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
USR PLUS va depune o nouă moţiune de cenzură alături de AUR, în cazul în care Curtea Constituţională va decide că procedura depunerii moţiunii care este deja în Parlament este...
Sursa: NEWS.RO
Comentarii
niculaeda
rank 5
"Italia ameninta ca va bloca bugetul UE"