O fetita de 4 ani, pierduta printre refugiati, isi va reintalni mama dupa o coincidenta bizara

Vineri, 25 Noiembrie 2016, ora 14:50
11498 citiri
O fetita de 4 ani, pierduta printre refugiati, isi va reintalni mama dupa o coincidenta bizara
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

O fetita in varsta de patru ani, pe nume Oumoh, a fost gasita, luna aceasta, in Marea Mediterana, alaturi de mai multi refugiati, insa nimeni nu-si putea da seama cum a ajuns acolo. De unde provine? Cine sunt parintii ei? Autoritatile erau total in ceata si nu aveau raspunsuri la nicio intrebare.

Oumoh facea parte dintr-un grup de 15 solicitanti de azil, salvati din sudul Marii Mediterane la inceputul lui noiembrie si dusi pe insula italiana Lampedusa. Insa niciunul dintre ceilalti 14 refugiati nu o cunosteau pe micuta. Era singura, scrie The Guardian.

Politistii i-au facut fotografii copilei, apoi au dus-o in Sicilia, unde organizatia Salvati Copiii i-a gasit adapost intr-un centru din Palermo. Iar fata a stat acolo pana recent, cand s-a intamplat o coincidenta bizara, potrivit AFP.

Un politist din Lampedusa i-a dat telefonul sau unui alt copil refugiat, pe nume Nassade, in varsta de opt ani, din Coasta de Fildes. In timp ce se uita la fotografiile din telefonul politistului, baiatul a recunoscut-o pe Oumoh.

In cele din urma s-a dovedit ca familia lui Nassade le-au cunoscut pe Oumoh si pe mama sa in Tunisia. Cele doua fugisera din Coasta de Fildes, vestul Africii, pentru ca familia tatatului micutei voia sa-i mutileze organele genitale, practica inca intalnita in unele tari.

Au ajuns in siguranta in Tunisia, unde Oumoh a fost lasata in grija unei prietene, in timp ce mama s-a intors in Coasta de Fildes pentru a mai lua niste bagaje.

Insa planul a fost dat peste cap cand prietena respectiva a avut ocazia sa mearga in Italia, cu ajutorul unor traficanti de persoane, a dezvaluit Maria Volpe, politist italian care se ocupa de copiii refugiati.

"Nu voia sa o lase pe copila cu altcineva in Tunisia. A incercat sa ia legatura cu mama ei, insa fara succes. Asa ca a decis sa o ia si pe fetita", a aratat Volpe.

Din fericire, mama baiatului Nassade inca mai avea numarul de telefon al mamei fetitei. Volpe a reusit sa o sune pe femeie, iar acum mama si fiica sa se vor reintalni in Sicilia pana de Craciun.

"Mama este foarte, foarte fericita ca fetita ei e bine. Plangea la telefon. I-am spus ca fetita este in siguranta si ca vom aranja sa se intalneasca", a spus Volpe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#fetita refugiata reintalnit mama, #mama fetita refugiata reunite , #Italia