O nava romaneasca a salvat peste 100 de imigranti din apele marii (Video)

Joi, 28 Ianuarie 2016, ora 12:23
4141 citiri
O nava romaneasca a salvat peste 100 de imigranti din apele marii (Video)

O nava romaneasca a Politiei de Frontiera, "Stefan cel Mare" MAI 0201, aflata intr-o misiune in Marea Mediterana, a salvat, marti, 119 migranti aflati pe o barca gonflabila.

Cele 119 persoane erau din Africa si se indreptau catre Italia, dupa cum a declarat Fabian Badila, purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera din Romania, la Digi 24.

"S-a primit un apel ca aproximativ 100 de persoane sunt pe o barca gonflabila. Dupa patru ore s-a identificat barca in care se aflau 119 persoane.

Cei 119 au fost transferati la bordul navei Politiei de Frontiera pentru ca prezentau urme de deshidratare si hipoternmie. Din primele verificari proveneau din Africa. Toti erau barbati. 34 dintre migranti erau minori", a spus Fabian Badila.

Intr-un comunicat de presa remis Ziare.com, Politia de Frontiera a transmis ca imigrantii proveneau din Gambia, Senegal, Guineea Bissau, Liberia, Camerun, Sierra Leone si Mali si ca intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen.

Criza refugiatilor: Mai mult de un milion de migranti au venit in Europa in 2015

Purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera a adaugat la Digi 24 ca acesta nu este primul caz in care navele romanesti aflate in astfel de misiuni salveaza oameni in dificultate.

Acesta a explicat de ce se afla nava romaneasca in Marea Mediterana.

"Nava amiral a Politiei de Frontiera s-a deplasat in Marea Mediterana pentru a participa la o operatiune pentru a patrula si supraveghea fontierele UE in zona respectiva. Este o misiune care dureaza trei luni si are scopul de a contracara migrarea ilegala", a punctat Fabian Badila.

Citeste si:
Miza alegerilor din Germania pentru România
Miza alegerilor din Germania pentru România
Bucureștiul se teme de o Europă cu mai multe viteze, de o criză economică adăugată la cea sanitară și de complicațiile pe care le poate produce Rusia la periferia estică a UE. România...
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
USR PLUS va depune o nouă moţiune de cenzură alături de AUR, în cazul în care Curtea Constituţională va decide că procedura depunerii moţiunii care este deja în Parlament este...
Sursa: Ziare.com