Povestea gemenilor nascuti intr-o barca de refugiati si a unei mame care nu se da batuta

Sambata, 03 Septembrie 2016, ora 15:45
2561 citiri
Povestea gemenilor nascuti intr-o barca de refugiati si a unei mame care nu se da batuta
Foto: Captura YouTube

Merhawit Tesfamariam, o tanara de 26 de ani din Eritreea, a nascut gemeni pe o barca plina cu refugiati, salvati luni in largul coastelor Libiei.

Cei doi copii - Hiyap, care are 1,6 kilograme, si Evenezer, de 1,3 kilograme - se afla la Spitalul Cerevello din Palermo in incubatoare, relateaza CNN.

Femeia nu vorbeste decat limba ei nativa, tigrina. Ca multi alti conationali a fugit din Eritreea ca sa scape de serviciul militar obligatoriu si pe perioada nelimitata, dupa ce a lucrat ca functionar in armata timp de trei ani.

N-a mai suportat si a dezertat, dar a fost prinsa si a stat cinci luni inchisoare. Dupa ce a fost eliberata anul trecut, ea si sotul ei au platit traficantilor peste 3.000 de dolari, ca sa ii treaca granita in Sudan.

A lasat in urma parintii, doua surori si un frate, vizitati apoi de politisti care i-au amenintat cu inchisoarea, dar s-au lasat pana la urma mituiti.

Apoi a trebuit sa il lase in urma si pe sot, dupa ce au reusit sa stranga destui bani, in jur de 5.000 de dolari, ca ea sa ajunga in Libia.

A ajuns la Tripoli, insarcinata fiind, si a stat cinci luni intr-un depozit, alaturi de alti imigranti si refugiati, dormind pe jos si mancand doar paste fainoase si o apa foarte murdara, potrivit spuselor femeii.

Nu a vazut-o niciun doctor si nu a primit niciun medicament in tot acest timp.

In cele din urma, ea si ceilalti din depozit au fost bagati intr-un autobuz cu care au fost dusi pe coasta Libiei, de unde au luat barca. N-au avut nici mancare, nici apa.

Merhawit era insarcinata in opt luni, iar dupa doua zile pe mare, a inceput travaliul.

Femeile cu care era in barca au ajutat-o sa isi nasca gemenii. Dar barca plutea in continuare in deriva in Mediterana.

Salvarea a venit in cele din urma printr-un vas al Medicilor fara Frontiere, iar Merwahit si gemenii au ajuns cu elicopterul la spitalul din Palermo. Ea era anemica iar copiii sufereau de malnutritie, deshidratare si hipotermie. Medicii spun ca nu au mai vazut o recuperare atat de miraculoasa.

Nu este insa finalul povestii, pentru ca dupa externare, femeia va trebui sa mearga la un centru de refugiati, de unde sa aplice pentru azil in Italia sau sa mearga in alta tara. Vrea ca sotul sa i se alature cat mai repede si sa mearga cu totii in Marea Britanie sau in SUA, unde are rude. In Italia stie ca are prea putine sanse sa gaseasca de lucru.

Ca multi alti migranti si refugiati, Merhawit si-a lasat in urma familia si tara pentru ca viata devenise de nesuportat.

Anul acesta, 3.165 de emigranti si refugiati si-au pierdut viata incercand sa traverseze Mediterana si sa ajunga in Europa. Peste 110.000 de oameni au ajuns in Italia, unde alti 145.000 erau deja in centre de refugiati asteptand sa li se decida birocratic soarta. Alte sute de mii de africani asteapta in Libia sa le urmeze.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#refugiati gemeni nascuti barca , #Italia