Tragedia refugiatilor: Cei care nu-si plateau calatoria peste mare, ucisi pentru organe

Marti, 05 Iulie 2016, ora 11:10
12034 citiri
Tragedia refugiatilor: Cei care nu-si plateau calatoria peste mare, ucisi pentru organe

Refugiatii nu doar ca isi risca vietile traversand marea intre Africa si Europa, dar nu sunt in siguranta nici cand ajung la destinatie.

Unii dintre cei care nu aveau bani sa ii plateasca pe traficanti au fost ucisi pentru organe. O spune un fost traficant de carne vie, Nuredein Wehabrebi Atta, care fost condamnat la cinci ani de inchisoare in Italia pentru implicarea sa in transportul refugiatilor, scrie The Independent, care citeaza publicatia italiana Repubblica.

El le-a povestit politistilor italieni ca imigrantii care nu plateau pentru calatoria peste Mediterana erau vanduti traficantilor de organe. "Erau vanduti cu 15.000 de euro unor grupuri, in special de egipteni, care se ocupau cu prelevarea de organe", a spus Atta.

Marturiile lui au ajutat la destructurarea unei retele transnationale implicate in traficul de migranti, iar Politia italiana a confirmat ca a retinut 38 de suspecti - 25 de cetateni din Eritreea, 12 din Etiopia si un italian.

Ministrul italian de Interne Angelino Alfano a declarat ca autoritatile au dat o "lovitura grea" organizatiei infractionale, care-si facea tranzactiile financiare la Roma.

Dintre suspecti, cel care a colaborat cu anchetatorii a fost Nuredein Wehabrebi Atta, un barbat din Eritreea arestat in 2014. Pentru prima oara, un suspect a oferit "o reconstituire completa a activitatilor criminale" de trafic de migranti, atat in Africa de Nord, cat si in Italia, potrivit Politiei din Palermo.

Atta este primul strain care a intrat in programul de protectie a martorilor din Italia. Barbatul a marturisit ca ceea ce l-a convins sa vorbeasca a fost numarul urias de morti in randul refugiatilor. El a fost marcat in special de tragedia in care o barca s-a scufundat langa insula italiana Lampedusa, ucigand 360 de oameni. Atta sustine, totusi, ca nu a fost implicat in traficul acelor transfugi.

Citeste si:
PSD a sesizat Poliţia, Jandarmeria, Prefectura Capitalei şi IGSU în legătură cu Congresul PNL de sâmbătă
PSD a sesizat Poliţia, Jandarmeria, Prefectura Capitalei şi IGSU în legătură cu Congresul PNL de sâmbătă
PSD a sesizat Poliţia Locală Sector 1, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Prefectura Capitalei, Direcţia Generală a Poliţiei Municpiului...
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Teza „guvernului meu” (format din „partidul meu”) este o teză băsistă prin excelență. Ea a fost formulată în primul mandat al domnului Băsescu Traian ca Primar General al Capitalei...
Sursa: Ziare.com