Statele bogate sunt aspru criticate pentru lipsa lor de responsabilitate si solidaritate, cand vine vorba despre adapostirea refugiatilor, mai ales in contextul in care cele 10 tari ale lumii care au primit cei mai multi migranti nu au o situatie economica dintre cele mai bune.
Zece tari, a caror economie nu e nici pe departe una de top, au primit pana acum 56% dintre refugiatii lumii, arata un raport facut public marti, citat de The Independent.
Este vorba despre:
Apoi, urmeaza Iran, Eiopia, Kenya, Uganda, Congo si Ciad.
In aceste conditii, Amnesty International a acuzat Marea Britanie, de pilda, ca nu-si asuma responsabilitatile fata de persoanele aflate in nevoie de azil.
Organizatia a cerut Londrei sa-si regandeasca atitudinea, in conditiile in care gazduieste mai putin de 1% dintre refugiatii lumii.
Marea Britanie a primit mai putin de 8.000 de refugiati din Siria de cand a inceput razboiul civil, in 2011, in timp ce Iordania, cu o populatie de 10 ori mai mica decat regatul britanic si o economie mult mai slaba, gazduieste 655.000 de refugiati sirieni.
Amnesty International da ca exemplu Canada, care a primit aproape 30.000 de refugiati sirieni din noiembrie 2015, desi se afla la o distanta considerabil mai mare.
Nu au ce cauta teroreii in UE si mai si put a... Vezi tot
pai e normal ca... Vezi tot