Criza imigrantilor: Peste 1.800 de persoane salvate luni in Marea Mediterana

Marti, 06 Octombrie 2015, ora 09:49
1512 citiri
Criza imigrantilor: Peste 1.800 de persoane salvate luni in Marea Mediterana

Peste 1.800 de persoane, care se aflau la bordul unor ambarcatiuni sau barci pneumatice, au fost salvate luni in urma a sase operatiuni separate in largul coastelor libiene, a anuntat luni seara Garda de coasta italiana.

Din cei 1.830 de migranti, 717 au fost recuperati de o nava a Garzii de coasta, in timp ce o alta nava a luat la bord alte 115 de persoane, potrivit AFP.

Un vas al marinei militare italiene a salvat, la randul sau, 117 de migranti in Mediterana.

Zeci de mii de oameni au manifestat in favoarea refugiatilor la Viena

La aceste operatiuni au contribuit, de asemenea, doua vase militare straine: o nava irlandeza Samuel Beckett, care a salvat 242 persoane, si o nava engleza Enterprise, parte a dispozitivului european Eunavfor Med, care a salvat 639 persoane.

Peste 430.000 de migranti si refugiati au traversat Mediterana din ianuarie si aproape 2.750 si-au pierdut viata sau sunt dati disparuti, potrivit Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM).

Criza imigrantilor: Tusk - Refugiatii devin un element de targuiala, ba chiar unul de razboi hibrid

In jur de 310.000 dintre acestia au sosit in Grecia si 121.000 in Italia, conform unui recent bilant publicat la 11 septembrie de OIM, organizatie care isi are sediul la Geneva. Intre altele, 2.166 au sosit in Spania si 100 in Malta.

O noua faza a luptei impotriva traficantilor in Marea Mediterana va incepe miercuri, permitand navelor din dispozitivul Eunavfor Med sa intervina in apele internationale.

Vasele de razboi europene vor putea sa opereze impotriva traficantilor, dar cu conditia ca acestea sa ramana in apele internationale si sa nu intre in apele teritoriale libiene.

Citeste si:
Doi păpușari și o marionetă
Doi păpușari și o marionetă
Deși domnul Cîțu spune că toate opțiunile sunt pe masă, în realitate, singura opțiune, până în acest moment, pe care cel care a provocat criza prelungită în care România se zbate ar...
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Deputatul Ionel Dancă şi-a dat demisia din grupul parlamentar PNL. ”Nu voi vota niciodată un Guvern cu PSD”
Fostul purtător de cuvânt al PNL în Guvernul Orban, Ionel Dancă, și-a dat demisia joi, 28 octombrie, din grupul parlamentar liberal. El este al patrulea liberal care părăseşte grupul PNL,...
Sursa: AGERPRES