Ziare.com

Criza imigrantilor: Romania trimite peste hotare zeci de politisti

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 13:54

   

Criza imigrantilor: Romania trimite peste hotare zeci de politisti
Romania va suplimenta contributia la FRONTEX prin detasarea a 30 de politisti de la Politia Nationala si de la Politia de Frontiera.

"In cadrul Consiliului extraordinar JAI din 9 noiembrie 2015, ministrii de Interne au analizat ultimele evolutii privind migratia (...) Au fost abordate aspectele legate de gestionarea frontierelor externe, procedura de azil in Uniunea Europeana, precum si chestiuni operationale privind relocarea migrantilor in tarile UE. Reprezentantul Romaniei, secretarul de stat Bogdan Tohaneanu, a evidentiat aportul tarii noastre la efortul comun.

In acest sens, a informat membrii Consiliului JAI cu privire la suplimentarea contributiei la FRONTEX, ajutorul ce urmeaza a fi acordat in plan bilateral Sloveniei, de catre Romania, prin detasarea a 30 de politisti de la Politia Nationala si de la Politia de Frontiera", informeaza marti un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Frontex: Peste 710.000 de imigranti au intrat in UE in primele noua luni ale anului

De asemenea, conform MAI, in cadrul discutiilor, oficialul roman a insistat pe necesitatea implementarii deciziilor si obtinerea de rezultate inainte de a face alte propuneri de noi mecanisme si a subliniat importanta returnarii si a punerii in aplicare a planului de actiune cu Turcia.

Totodata, secretarul de stat a multumit statelor membre pentru sprijinul acordat victimelor incendiului din Bucuresti din 30 octombrie.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1273 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor