Doua femei si un copil au fost lasati sa moara in Marea Mediterana (Video)

Joi, 19 Iulie 2018, ora 09:08
5802 citiri
Doua femei si un copil au fost lasati sa moara in Marea Mediterana (Video)

Doua femei si un copil de 4 ani au fost abandonati in largul Marii Mediterane, dupa ce paza de coasta libiana le-a distrus barca gonflabila, arata ONG-ul din Barcelona Proactiva Open Arms.

Paza de coasta a recuperat 158 de persoane de pe o ambarcatiune care incerca sa paraseasca Africa de Nord, iar cele doua femei si copilul se aflau pe aceeasi ambarcatiune. Insa cei trei au refuzat sa fie recuperati si sa se intoarca in Africa, asa ca au ramas pe barca gonflabila.

ONG-ul spaniol sustine ca paza de coasta libiana le-a distrus barca, apoi i-au lasat de izbeliste in largul marii. In plus, o nava comerciala care era in zona nu a raspuns la apelul SOS.

Prin urmare, una dintre cele doua femei si copilul de 4 ani au murit, noteaza Daily Mail.

Astfel, cand au ajuns la barca distrusa, voluntarii spanioli au gasit cadavrele, dar si o femeie care in mod uimitor a supravietuit.

Organizatia a postat imagini si clipuri video ale epavelor si cadavrelor in mediul online, acuzand atat nava comerciala care naviga la acel moment si a refuzat sa raspunda apelului, cat si paza de coasta din Libia ca nu i-a ajutat cei trei migranti.

Se crede ca bebelusul a murit de hipotermie, iar femeia inecata, cel mai probabil mama acestuia, avea urme de arsuri pe brate de la motorina fierbinte, scursa din motorul distrus de libieni.

A.D.

Citeste si:
Florin Cîţu continuă "baletul" refacerii USL: "PSD vorbeşte de un armistiţiu. E un pas înainte important"
Florin Cîţu continuă "baletul" refacerii USL: "PSD vorbeşte de un armistiţiu. E un pas înainte important"
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, apreciază că este "un pas important înainte" faptul că PSD vorbeşte de un armistiţiu pentru susţinerea noului guvern până la 1 februarie. "Dacă e...
PNL, în cădere liberă
PNL, în cădere liberă
Domnul Florin Cîțu, referindu-se la “zvonul” că PNL ar fi refăcut pe sub masă USL 2.0, își asigură electoratul, deja buimac de deciziile luate până acum, că „mergem (cu noul guvern...
Sursa: Ziare.com